22 Μαΐ 2010

Στη Γ.Γ.ΜΑ-ΘΡΑ το θέμα των φορτηγών δημόσιας χρήσης

"Θα δούμε πολύ προσεκτικά το θέμα των φορτηγών δημόσιας χρήσης" δήλωσε η Γ.Γ. ΜΑ-ΘΡΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς γνωρίζει το θέμα από "πρώτο χέρι", αφού είναι βουλευτής Πέλλας, δηλαδή του νομού με τα περισσότερα φορτηγά!

Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη με την Ομοσπονδία Φορτηγών...

Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών με θέμα το Σχέδιο Νόμου «Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές» και τις θέσεις της Ομοσπονδίας

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κα Θεοδώρα Τζάκρη, συναντήθηκε χθες με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, το οποίο την ενημέρωσε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των οδικών εμπορευματικών μεταφορών της χώρας που αφορούν τις διεθνείς μεταφορές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Υφυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, το Προεδρείο έθεσε υπόψη της τα επιμέρους ζητήματα που ανακύπτουν από τη νομοθετική ρύθμιση και ειδικότερα την αναγκαιότητα να παραμείνει ο υφιστάμενος διαχωρισμός μεταξύ των φορτηγών δημοσίας χρήσης ως εθνικά, διεθνή και νομαρχιακά, αυτό δηλαδή που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί και όχι να συνενώνονται σε μια κατηγορία τα φορτηγά διεθνών και εθνικών μεταφορών. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο διαχωρισμός αυτός είναι απαραίτητος γιατί οι ανάγκες της μίας κατηγορίας από την άλλη είναι εντελώς διαφορετικές και επιπλέον λαμβάνει υπόψη τόσο τις γεωγραφικές ιδιομορφίες της χώρας όσο και τα ισχύοντα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε από την Ομοσπονδία αφορά στα φορτηγά δημοσίας χρήσεως - βυτία που μεταφέρουν μόνο πετρελαιοειδή και τα οποία αποτελούν με βάση τη νομοθετική ρύθμιση ειδική κατηγορία κάτι το οποίο επίσης δεν συμβαίνει πουθενά αλλού.

Εκτός από τα ζητήματα αυτά, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας έθεσε και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως ζητήματα αδειών, τη διασφάλιση του έλληνα μεταφορέα από αθέμιτο ανταγωνισμό, τη διασφάλιση της νομιμότητας των μεταφορών με αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, την αδειοδότηση νέων φορτηγών δημοσίας χρήσεως που υπερκαλύπτει τις ανάγκες της αγοράς κ.α.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τις θέσεις και τα ζητήματα της Ομοσπονδίας σε σχέση με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, αλλά και τα συνολικότερα προβλήματα του κλάδου των μεταφορέων φορτηγών δημοσίας χρήσεως διεθνών μεταφορών, δήλωσε στο Προεδρείο ότι: «Ως εκλεγμένη εκπρόσωπος του νομού που διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο φορτηγών δημοσίας χρήσεως στην Ελλάδα, αντιλαμβάνομαι τη σπουδαιότητα των ζητημάτων αυτών και πόσο καθοριστικά είναι για τη βιωσιμότητα του κλάδου των Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η νομοθετική πρωτοβουλία βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, κατά το οποίο μπορεί ο καθένας και πολύ περισσότερο οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν με επιχειρήματα τις απόψεις τους για ένα τόσο καίριο θέμα, οι οποίες είμαι βέβαιη ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από το αρμόδιο Υπουργείο».-
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη