4 Μαΐ 2010

Περί των ανακριβειών για τα μεταναστευτικά μέτρα της Ισπανίας που περιγράφονται από Έλληνα και αναπαράγονται σε blogs!

Ρεπορτάζ του D.K., από την Ισπανία

Το συγκεκριμένο post το έχω δει σε πάνω από 2-3 blogs, και είμαι σίγουρος ότι έχει δημοσιευτεί σε πολλά παραπάνω, αν σκεφτείτε πόσα blogs υπάρχουν στην Ελλάδα που ...

αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις. Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν περιγράφει το πόσο δύσκολο είναι να έρθεις στην Ισπανία, ακόμα και ως κοινοτικός, και ότι πρέπει να τους καταθέσεις ένα σωρό πιστοποιητικά και ότι με την πρώτη ευκαιρία σε διώχνουν κτλ κτλ.
Επειδή τυχαίνει να είμαι στην Ισπανία, η αλήθεια εν έτη 2010 έχει ως εξής:
Αν είσαι κοινοτικός, αρχικά δεν σου ζητάν σχεδόν τίποτα. Από τον περασμένο Ιούλη που είμαι εδώ, έχω πάει σε 2 διαφορετικά δημαρχεία να δηλωθώ, και έχω επισκεφθεί και αρκετές παραπάνω υπηρεσίες (κέντρα υγείας κτλ), και έχω κάνει και δυο διαφορετικές δουλειές.
Στα δημαρχεία ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!! Και στα 2 με ρώτησαν πόσο χρόνο θα κάτσω και τους είπα ότι πιθανότατα πολλά χρόνια. Μέχρι εκεί… Ούτε με ρώτησαν πηγή εισοδημάτων ούτε τίποτα από τα υπερβολικά που περιγράφονται. Μόνο το διαβατήριο μου και τέλος. Όπως και στο κέντρο υγείας, μόνο την κάρτα ευρωπαϊκής ασφάλισης και το διαβατήριο, ή την «ταυτότητα ξένου» αν έχεις βγάλει, που χρησιμεύει κυρίως εσένα, και δεν είναι τόσο «νομικά απαραίτητη». Και στην δουλειά μονο διαβατήριο και αριθμό τράπεζας! Όπως και στο σπίτι που νοικιάζω μονο διαβατήριο!!!

Και δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά και αρκετοί ξένοι που γνωρίζω (στο διαμέρισμα μου είμαστε 3 ξένοι και 1 από δω) επίσης έχουν μία σχετική άνεση. Οι μη κοινοτικοί το έχουν λίγο πιο δύσκολο από την άποψη ότι θα πρέπει να δικαιολογήσουν την παραμονή τους εδώ με πιστοποιητικό είτε ότι δουλεύουν είτε ότι σπουδάζουν. Αλλά μέχρι εκεί και αυτοί, όχι πολλά παραπάνω.
Άλλωστε αν κάνει κανείς μία βόλτα στις περισσότερες περιοχές της Ισπανίας θα δει ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες, και δεν μιλάμε μόνο για ευρωπαίους… Μιλάμε κάθε λογής φυλή… Στην Βαρκελώνη ολόκληρες περιοχές (Badalona, Hospitalet, και η «πακιστανική γειτονιά» στο κέντρο) είναι σχεδόν γεμάτες από μετανάστες και πιθανότατα μιλάμε για λαθρομετανάστες και πολλοί από αυτούς θα έπρεπε να είχαν απελαθεί προ πολλού σύμφωνα με την περιγραφή του συγκεκριμένου κυρίου για την αυστηρότητα των Ισπανών.
Ένα άλλο παράδειγμα, η Τενερίφη έχει μία απίστευτα μεγάλη κοινότητα Λατίνων και ειδικά Βενεζολάνων. Αρκετοί από αυτούς χωρίς χαρτιά! Και έχω δει αρκετές φορές με τα μάτια μου στο νοσοκομείο άτομα που έρχονται χωρίς χαρτιά, και μετά η διοίκηση ψάχνει να βρει τι θα κάνει με τους ανασφάλιστους ασθενείς. Όχι φυσικά αν θα τους διώξουν από την χώρα αλλά πόσο ακόμα μπορούν να τους κρατήσουν στο νοσοκομείο…
Οπότε τα όσα δραματικά και υπερβολικά περιγράφονται από τον συγκεκριμένο μετανάστη στην Ισπανία, ή είναι πραγματικά και συνέβησαν πριν από πολύ καιρό, ή επίσης είναι πραγματικά και συνέβησαν σε κάποιο εξαιρετικά απαιτητικό δημαρχείο, ή τα έχει βγάλει κάποιος από το μυαλό του, κάτι που δεν έχουμε δει λίγες φορές σε εφημερίδες και μπλογκς, κυρίως με «οργισμένους έφηβους» που γράφουν επιστολές με πολιτικό λόγο που ζηλεύουν και οι τελειόφοιτοι πολιτικών επιστημών.
Και τέλος για να κλείνουμε, θα το πω για άλλη μια φορά, πριν αναδημοσιεύσετε κάτι κάντε μια ελάχιστη έρευνα. Όπως ανεύθυνα πολλοί αναδημοσίευσαν την πατάτα ότι και καλά βρέθηκε το αντικαρκινικό φάρμακο χωρίς να έχουν ιδέα τι παίζει, έτσι αναδημοσιεύουν και οτιδήποτε άλλο δουν. Κάντε μια έρευνα πρώτα… δεν κάνει κακό!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη