11 Μαΐ 2010

Αυτό το e-mail στάλθηκε στο MEGA

Αξιότιμοι κύριοι του MEGA,
Με μεγάλη λύπη και αγανάχτηση είδα σκηνές του επεισοδίου με τίτλο...

"Η πεθερά του '21" από τη σειρά "Επτά θανάσιμες πεθερές".Οι μορφές των ηρώων της επανάστασης του 1821, όχι απλώς διακωμοδούνται, αλλά σπιλώνονται και καθυβρίζονται με αισχρά και γελοία "αστεία".
Φοβερό επίτευγμα τέχνης, διαπαιδαγώγησης και επιμόρφωσης!
Δε γνωρίζω πως θα αντιδράσουν οι απόγονοι των ηρώων, τοπικοί φορείς ιστορικών δήμων, η ίδια η δικαιοσύνη και το περίφημο ΕΣΡ.
Αναμένω όμως από το σταθμό σας να μην προβάλει αυτό το επεισόδιο διορθώνοντας έγκαιρα την αντινομία: Από τη μια μεριά το εκλεκτό επιτελείο σας να είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας και από την άλλη να γεμίζουν οι οθόνες της χώρας με εμετικές συκοφαντίες για τους ήρωες που ανέστησαν τον τόπο.
Επιτέλους ας αφήσουμε και κάτι όρθιο!

Μετά τιμής,
Δ.Πέτ..
...
σχόλιο taxalia: Με όλο το σεβασμό στον αναγνώστη, που μας εμπιστεύτηκε το e-mail,
αυτό το "Από τη μια μεριά το εκλεκτό επιτελείο σας να είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας (?) και από την άλλη ...." το ξαναρίξατε μια ματιά;
Και κάτι άλλο: είναι λιγάκι υπερβολικό να ζητάμε να αντιδράσουν δήμοι, φορείς κ.λ.π. για ένα τηλεοπτικό σήριαλ. Η τηλεόραση έχει τους δικούς της κανόνες και ΠΑΝΤΑ βγαίνει κερδισμένη από τέτοιες αντιδράσεις, τις οποίες πολύ εύκολα μετατρέπει σε "γραφικές".
H σάτιρα είναι σάτιρα και είναι ένα ζήτημα που έχει πολλές παραμέτρους. Διακωμώδηση ηρώων έκαναν και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες (ο Χάρρυ Κλυνν π.χ. που έδωσε εξηγήσεις στο taxalia παλιότερα και πολλοί άλλοι).
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν μας συγχύζει κάτι ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!!!!!
Αν το βλέπουμε ενθαρρύνουμε τους καλλιτέχνες να κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Μην το βλέπετε για να έχετε την ψυχική σας ηρεμία.
Προσωπικά το έχω κάνει για πολλές εκπομπές, πολλές εφημερίδες, πολλά blogs και ...ησύχασα ! Στον κάλαθο των αχρήστων, όποιος δεν σας αρέσει, χωρίς να σας νοιάζει αν θα το δει το υπόλοιπο 90%. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη