13 Μαΐ 2010

Δεν δέχονται και μάλιστα επίσημα αυτούς που παραβιάζουν το FIR Αθηνών Πρωθυπουργέ μου.

Αφου δεν το μπορείτε το πρωθυπουργιλίκι, τότε τι το θέλατε? Μετά το ΔΝΤ (που δεν έιχατε λαΐκή εντολή να θέσετε την χώρα κάτω απο την μπότα του αμερικανογερμανού) και μετά τα χθεσινά γεγονότα! ...

Χαμηλούς τόνους τηρεί το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας για τις ενέργειες τουρκικής φρεγάτας, η οποία συμμετέχει σε τουρκική αεροναυτική άσκηση στο Αιγαίο.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, την Τρίτη 11 Μαΐου 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια, δύο σχηματισμοί ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από την τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν, το μεν μεταφορικό την «πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους».

Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. (Πηγή)

... εσείς δέχεστε επίσημα τον πρωθυπουργό της χώρας που αμφισβητεί την ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο? ...



Ως αρχή νέας προσπάθειας στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας αξιολογεί την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, όπως τόνισε από τη Βιέννη, όπου συμμετείχε σε Διεθνές Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως «πρόκειται για μια νέα προσπάθεια, την αρχή αυτής της προσπάθειας, η οποία γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, με πολύ καλή προετοιμασία, για μία προσέγγιση βήμα προς βήμα».

Οπως σημείωσε ο κ. Δρούτσας, είναι σίγουρος ότι η επίσκεψη του Τουρκου πρωθυπουργού, η οποία έχει προετοιμαστεί «πολύ προσεκτικά και εντατικά», θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.


Από την πλευρά της Αγκυρας αξιωματούχοι τονίζουν ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα ότι «μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε τομείς που δεν παραπέμπουν εννοιολογικά σε θέματα κυριαρχίας».

Ο στόχος που θέτει η Τουρκία είναι η εδραίωση του κλίματος συνεργασίας και όπως αναφέρει έγκυρη τουρκική πηγή, το ζητούμενο είναι «η αλλαγή του μοντέλου της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών».

Η τουρκική πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στις περίπου 20 συμφωνίες συνεργασίας, που αναμένεται να υπογραφούν με την Ελλάδα. Για παράδειγμα, αναφέρονται οι συνεργασίες στη δασοπροστασία και την πυρόσβεση, στον τομέα της υγείας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην υπόθεση του Εβρου και των καταστροφών, που σημειώνονται κάθε χρόνο με τις πλημμύρες.

Ως προς το θέμα της κατάργησης των θεωρήσεων από την Τουρκία προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα τις μονοήμερες εκδρομές κυρίως προς τα ελληνικά νησιά, η Αγκυρα είναι αισιόδοξη σε βαθμό σιγουριάς ότι «θα γίνει, αλλά όχι αμέσως».

Τη σημασία της συνεργασίας υπογράμμισε με δήλωσή του και ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Μπουράκ Οζούγκιεργκιν, σημειώνοντας: «Αντιμετωπίζουμε ως εταίρο και όχι ως εχθρό την Ελλάδα. Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας επηρεάζουν και την Τουρκία. Η ευημερία της Ελλάδας θα επιδράσει θετικά και στην Τουρκία».(Πηγή)

... Δηλαδή για να καταλάβω Πρωθυπουργέ μου, στις πόσες πατάτες παραιτείται ένας πρωθυπουργός?




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη