20 Μαΐ 2010

Απάντηση του κ.Πανοζάχου για το SAXONGATE

Αξιότιμοι κύριοι σας στέλνω απάντηση σε κείμενο που έχετε αναρτήσει και σας παρακαλώ να αναρτήσετε και αυτό. Παράλληλα σας ζητώ να μου αποστείλετε στο e-mail μου τα στοιχεία του αποστολέα του συγκεκριμένου κειμένου που αναρτήσατε για να εξετάσω με τον νομικό μου σύμβουλο τις περαιτέρω ενέργειες μου.
Σας ευχαριστώ
Πανοζάχος Δημήτρης
Οικονομολόγος

Αγαπητό blog taxalia

Θα ήθελα να πληροφορήσω εσάς αλλά και τους αναγνώστες σας ότι η ανάρτηση που προσπαθεί να συνδέσει εμένα και την «υπόθεση Σαξώνη» είναι κακόβουλη και αναληθείς.

Ποτέ κανένας λογιστής που αναλαμβάνει την υποστήριξη ενός δήμου στην τήρηση του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος δεν εμπλέκεται στον...

οποιονδήποτε οικονομικό έλεγχο. Αναλαμβάνει μόνο την υποχρέωση της αποτύπωσης των οικονομικών δεδομένων του απλογραφικού λογιστικού συστήματος με την μέθοδο του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος .

Αρμόδιοι για τους οικονομικούς ελέγχους όπως προβλέπει και η νομοθεσία είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο , οι Οικονομικοί Επιθεωρητές ,οι Δ.Ο.Υ και οι Ορκωτοί Ελεγκτές.

Άρα καμία σχέση δεν μπορούσα να έχω με τον οποιονδήποτε έλεγχο σε οικονομική υπηρεσία κανενός δήμου.

Άρα κάνει λάθος όποιος συσχετίζει οικονομικού ελέγχους δημόσιων φορέων με την εργασία των λογιστών .

Μέχρι σήμερα έχω συντάξει στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ισολογισμούς πολλών δήμων της χώρας . Επίσης υπήρξα στην δεκαετία του ’90 ένας από τους επιστημονικούς πρωτεργάτες της υιοθέτησης του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος από τους φορείς του δημοσίου το οποίο σήμερα όλοι επικαλούνται και προστρέχουν στην εφαρμογή του για την διαφανή αποτύπωση των οικονομικών τους.

Τέλος να σημειώσω ότι η εσκεμμένη κακόβουλη διάθεση του συντάκτη του συγκεκριμένου κειμένου φαίνεται από το ότι το συνόδευσε με πληροφοριακά στοιχεία εταιρίας που ίσχυαν προ δεκαετίας.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

Πανοζάχος Δημήτρης
...
σχόλιο taxalia:
αγαπητέ κ.Πανοζάχο,
Ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις, αλλά
δεν τίθεται κανένα θέμα, νομικής διερεύνησης του άρθρου μας. Το άρθρο απλώς αναρωτιέται, αν εσείς ένας τόσο έμπειρος λογιστής, δεν εντοπίσατε τα προβλήματα της μη τήρησης του λογιστικού σχεδίου και των λογιστικών διαδικασιών, αφού πληρωμές γινόταν με μη αναγνωρισμένες από τη λογιστική επσιτήμη διαδικασίες και με μη εγκεκριμένα παραστατικά, όπως τα "Β' χρηματικά εντάλματα πληρωμών" και άλλα πρωτοφανή.
Τα πράγματα είναι απλά:
Υπήρξατε λογιστής του Δήμου, συντάξατε και υπογράψατε τον ισολογισμό του. Έναν ισολογισμό στο ενεργητικό του οποίου αποτυπώσατε απαιτήσεις και διαθέσιμα, που δεν υπήρχαν καθώς η δικαιοσύνη (και όχι εμείς) διαπιστώνει ελλείμματα δισεκατομμυρίων δραχμών και ένα παθητικό, στο οποίο αποτυπώνονται υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και υποχρεώσεις προς ασφαλιστικούς οργανισμούς (λογαρ. 55.00 ΕΓΛΣ), οι οποίες εμφανιζόταν σημαντικά μικρότερες, από τις πραγματικές, αφού φαινόταν εξοφλημένες, ενώ δεν ήταν. Ας περιμένουμε λοιπόν την ολοκλήρωση της έρευνας, που θα απονείμει τα του Καίσαρως τω Καίσαρι.
Δεν σας συνδέουμε με το σκάνδαλο, όπως δεν συνδέσαμε κανέναν άλλο (δεν είμαστε δικαστήριο, για να εκδίδουμε αποφάσεις), σας ρωτάμε -έχοντας έννομο συμφέρον, ως φορολογούμενοι δημότες Θεσσαλονίκης-, αν καταλάβατε ή όχι, ότι στο δήμο επικρατούσε λογιστικό αλαλούμ.
Επικουρικώς σας παραθέτω δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου της 20-5-2010, σελ.12, από το απολογητικό υπόμνημα Σαξώνη:
"ο ίδιος (Σαξώνης) υποστηρίζει ότι δέχθηκε εντολές από τον πρόεδρο της εταιρείας "Ορθολογισμός" να πληρωθούν συγεκριμένοι προμηθευτές, που ήταν γνωστοί του. Ο δήμαρχος δεν γνώριζε τη διαδικασία αυτή και ποιός είχε δώσει τις ανάλογες εντολές;"
Γνωρίζετε ότι προσεγγίζουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα, θέματα που άπτονται της ανάγκης για διαφάνεια και κυρίως χρηστή διαχείριση των φόρων και τελών των δημοτών της Θεσσαλονίκης, χωρίς να υποκαθιστούμε τα δικαστήρια.
Όμως οι πολίτες δικαιούνται και κρίση να έχουν και να την εκφέρουν δημόσια, στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας, που διασφαλίζει την ελεύθερη έκφραση γνώμης και την αίτηση παροχής εξηγήσεων, σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου.
Λίγη υπομονή λοιπόν. Η αλήθεια θα λάμψει στα δικαστήρια.
...
Με εκτίμηση
Βασίλης Προκοπίδης
taxalia blog
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη