3 Ιουν 2010

Το ΧΑ στις 1250-1300 μονάδες, αν διασπαστούν οι 1500 μονάδες - Πως θα κινηθούν οι τράπεζες;

H διόρθωση στις αγορές δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Αντιστοίχως δεν φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί και η διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Στέλεχος της Santander αναφέρει ότι οι αγορές θα συνεχίσουν την διορθωτική τους πορεία τουλάχιστον 10%...
Στέλεχος της Barclays αναφέρει ότι... το διεθνές χρηματιστηριακό τοπίο είναι θολό και μια διατήρηση της διορθωτικής πορείας στις αγορές δεν αποκλείεται.
Στέλεχος της San Paolo τονίζει ότι η κρίση των ελλειμμάτων στην Ευρώπη θα μεταθέσει χρονικά την ανάκαμψη των οικονομιών άρα θα διατηρηθεί η αβεβαιότητα στις αγορές.
Γενικώς οι ξένοι ή κάποιοι εξ αυτών προβλέπουν συνέχιση της διόρθωσης.
Αν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί ειδικά στο ΧΑ όπως ανεπίσημα αναφέρουν τραπεζικά στελέχη θα μπορούσε να οδηγήσει το ΧΑ σε μια πτώση έως 10-13% από τα τρέχοντα επίπεδα και αναλογικά την Εθνική στα 8,5 ευρώ και τις ιδιωτικές τράπεζες στα 3,5 ευρώ.
Αν διασπαστούν αυτά τα επίπεδα το ΧΑ θα υποχωρήσει στις 1250 με 1300 μονάδες εκεί που σύμφωνα με αναλυτές φαίνεται να ολοκληρώνεται ένα μεγάλο κύμα της καθοδικής τάσης που ξεκίνησε πριν μήνες στο ΧΑ.
Όμως το ερώτημα είναι στις 1250 με 1300 μονάδες θα έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση;
Θα υπάρξει αντίδραση ανοδική το ΧΑ ή θα πάει μια και έξω;
Ουδείς μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτά τα ερωτήματα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι 1500 μονάδες πρέπει πάση θυσία να κρατήσουν, αν δεν κρατήσουν απλά η αγορά θα διολισθήσει χαμηλότερα.

www.bankingnews.gr news@bankingnews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη