30 Ιουν 2010

Αντώνη Σαμαρά, να μην δεχτείς το 42%..

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ότι συναντά τρομερές δυσκολίες με το 50%+1 για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το ξανασκέπτεται και θέλει να υπαναχωρήσει, θεσπίζοντας ως όριο εκλογής από την πρώτη Κυριακή το 42% που είχε θεσπίσει ο Παυλόπουλος.
Εμείς από αυτό εδώ το blog φωνάζουμε, όσο μπορούμε να ακουστούμε και λέμε στον Αντώνη Σαμαρά να μην δεχτεί το όριο του 42%. Επειδή, κάποιοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία φέρονται πρόθυμοι....
να δεχτούν και θέλουν να κάνει αυτή την πρόταση ο Ραγκούσης, τους λέμε να μην τσιμπήσουν το τυράκι που θα τους πετάξει το ΠΑΣΟΚ.
Δεν πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να δεχτεί το 42% για τους εξής δύο απλούς και βασικούς λόγους:

1) Ο πρώτος έχει να κάνει με την ίδια τη Δημοκρατία. Η γνήσια Δημοκρατία απαιτεί τουλάχιστον 50%+1 στη λήψη λαϊκών αποφάσεων. Οτιδήποτε άλλο, όπως αυτό που συμβαίνει στις βουλευτικές εκλογές δεν είναι Δημοκρατία, αλλά παρωδία δημοκρατίας. Αυτή η παρωδία μπήκε με το νόμο Παυλόπουλου και στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η αντιδημοκρατική αυτή επιλογή δεν μπορεί να επιτρέψει ο Αντώνης Σαμαράς να συνεχιστεί.
2) Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με καθαρά κομματικούς υπολογισμούς. Εμείς πιστεύουμε ότι το 42% θα ευνοήσει πιο πολύ το ΠΑΣΟΚ παρά την Νέα Δημοκρατία. Αν όμως η εκλογή οδηγηθεί στη δεύτερη Κυριακή, είναι πιθανότερο ότι οι λαϊκές δυνάμεις που αντιτίθενται στα μέτρα της κυβέρνησης και στο μνημόνιο με την Τρόϊκα, να συνασπιστούν στον μην κυβερνητικό υποψήφιο. Δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσει κάποιος υποψήφιος πάνω από 50% την πρώτη Κυριακή, είναι περισσότερο πιθανό να ψηφιστούν τη δεύτερη Κυριακή μη κυβερνητικοί υποψήφιοι, κάτι που θα ευνοήσει τη Νέα Δημοκρατία.
Πέρα όμως από αυτό, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ενδεχομένως προβάδισμα την πρώτη Κυριακή, κυρίως εξ αιτίας της ψήφου των νομιμοποιηθέντων λαθρομεταναστών, την οποία ψήφο, το πιθανότερο είναι να θελήσουν οι γηγενείς να ακυρώσουν τη δεύτερη Κυριακή.
Επομένως πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτεί ο Αντώνης Σαμαράς την επαναφορά του 42%.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη