1 Ιουν 2010

" ΟΠΑΠ Bitter " - "Πικρή Τσικουλάτα"

Συνταγή παραδοσιακή και αλάνθαστη. Χρέωσε τα όλα στο κράτος. Κανονίζουν οι βολευτές μας και καθαρίζουμε. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, σωματεία δασκαλεμένα και εκπαιδευμένα στην κολακεία και στη ρουφιανιά να απαιτούν απο τους διαχειριστές του Ελληνικού Δημόσιου ταμείου, να αποπληρώνουν τα χρέη τους.

Και όχι μόνο χρέη δικά τους, που δημιούργησαν αυτοί αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις και αναπλάσεις -- ανακαινίσεις σε χώρους ιδιωτικούς. Καταστάσεις συνηθισμένες και μερικώς δικαιολογημένες όταν το παιχνίδι ήταν ακόμη ερασιτεχνικό και ήταν στα σπάργανα η επαγελματική όψη των σωματείων. Τότε που ακόμα οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονταν για τη φανέλα και με έπαθλο το πολύ μια λεμονάδα για τη δίψα.
Απο τη στιγμή που τα σωματεία μετατράπησαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ανώνυμες εταιρείες που είχαν έσοδα και έξοδα και ανάλογα το μέγεθος του δικού τους προυπολογισμού, κινούνταν αγωνιστικά και μεταγραφικά. Δε δικαιολογείται καμία τέτοιου είδους διευκόλυνση πλέον και θα χαρακτηριζόταν τουλάχιστον ύποπτος αυτός ο οποίος θα μοίραζε κρατικό χρήμα προς ενίσχυση μονομερώς σωματείων. Εαν ο σκοπός σου είναι ιερός και θέλεις να αναβαθμίσεις τους αθλητικούς χώρους στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της χώρας, οφείλεις να πράξεις το εξής απλό. Χωρίζεις ισομερώς και κατανέμεις σε όλους τους ιδιωτικούς φορείς που εκπροσωπούν τα αθλητικά σωματεία το μερίδιο που τους αναλογεί.
Μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και τον επιάσανε. Σοφός ο Ελληνικός λαός και οι παροιμίες είναι βγαλμένες μέσα απο τη ζωή. Δε μπορείς να δουλέυεις πολλούς για πολύ καιρό παρά μόνο λίγους για λίγο καιρό. Πλέον οι μάσκες έπεσαν και ράγισαν τόσο πολύ που δε μπορείτε να τις ξαναφορέσετε. Τη γλυτώσατε στη Σουρωτή , απο την επίθεση σε γυναικόπαιδα και ανήλικους αθλητές με αλυσίδες, μαχαίρια και σιδεργογροθιές. Γλυτώσατε την τιμωρία στην Καβάλα απο το κράτος και το κρατικό σύστημα καταστολής και αφού βγήκατε πρωταθλητές στο τρέξιμο για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η φήμη σας. Κότες με κράνη, πρώτοι ρουφιάνοι. Την πατήσατε όμως στην τρίτη και τελευταία φορά. Προκαλέσατε ξανά και λόγω της ύπαρξης πλέον μιας αντίθετης φωνής, που ξεσκεπάζει τις πομπές σας, τιμωρηθήκατε και χάσατε αυτά που δουλικά είχατε κερδίσει.
Πικρή σοκολάτα ο ΟΠΑΠ και η αχαριστία σας δεν έχει όριο. Δηλαδή μέχρι πριν μερικές ώρες ισχυριζόσασταν ότι ο ΟΠΑΠ είναι προοδευτική επιχείρηση και κοιτάζει το συμφέρον του να σας φτιάξει το γήπεδο. Παράνομα και παράτυπα πριμοδοτηθήκατε άλλη μια φορά για να αλλάξετε τις τουαλέτες και τους μπιντέδες στο γήπεδο σας. Που πλέον αμφιβάλλει όλη η φίλαθλη Ελλάδα αν είναι δικό σας, καθώς τη μια ο στρατός, την άλλη το κράτος αναλάμβαναν τις επισκευές και τις κατασκευές σας. Και αφού κατέρρευσε και αυτό το προπύργιο του ψέυδους και της προπαγάνδας σας, παρακαλείσθς όπως διαλυθείται ησύχως και αδειάστε μας τη γωνιά που σας έχει παραχωρηθεί. Αποδεικτήκατε άκρως ενοχλητικοί και ξετσίπωτοι φιλοξενούμενοι.
Έχετε τα αδέρφια " Κηδεμόνας του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης" και " Ζορό " να σας ανταμείψουν. Ζητήστε ελεημοσύνη και απλώστε το χέρι σε αυτούς που σας πληρώνουν το ρέυμα και όλα τα έξοδα στο κρατικό κλειστό της Πυλαίας. Δεν είστε άξιοι να συντηρήσεται ένα γήπεδο που σας έχτισε το πελατειακό βολευτικό σύστημα της χώρας μας. Να χάιρεστε τους έντιμους πολιτικούς σας που βγαίνουν σε ραδιόφωνα και κλαίνε για το Αθηνοκεντρικό κράτος που οι ίδιοι έχουν δημουργήσει. Κλάψτε αγκαλιά όλες μαζί οι ξετσίπωτες και ξεδιάντροπες κλώσσες. Εμείς θα είμαστε στο γήπεδο. Στο γήπεδο μας. Που με το δικό μας κόπο χτίσαμε και με το δικό μας υστέρημα συντηρήσαμε και το φέραμε στα μέτρα των προσδοκιών μας.

http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/2010/05/31/%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%80-bitter-%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη