2 Ιουν 2010

Απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Κίνα, ζητά ο Ψωμιάδης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΚΑΝΤΟΝΑ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με τη δρομολόγηση αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το κινεζικό εμπορικό κέντρο της Καντόνα. Η επιστολή κοινοποιείται στον...

Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης επισημαίνει την «αξιοσημείωτη αύξηση στην εμπορική και οικονομική δραστηριότητα κινεζικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα», καθώς και το γεγονός ότι «παρά την προφανή ζήτηση, δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου Μακεδονία με την Καντόνα, μια πόλη που διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Κίνας και ανήκει στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της ασιατικής χώρας».

Ο Νομάρχης ζητά από τον Πρωθυπουργό να εξετάσει το ζήτημα και να μεριμνήσει δεόντως, υπογραμμίζοντας ότι «μια τέτοια συγκοινωνιακή σύνδεση θα αποτελέσει ουσιαστική ευκαιρία ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την προσέλκυση Κινέζων επενδυτών στην περιοχή μας».


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ,



Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αξιοσημείωτη αύξηση στην εμπορική και οικονομική δραστηριότητα κινεζικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, που διανοίγουν προοπτικές περαιτέρω επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Δυστυχώς όμως, παρά την προφανή ζήτηση, δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με την Καντόνα, μια πόλη που διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Κίνας και ανήκει στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της ασιατικής χώρας.

Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε όλοι μας και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, θεωρώ ότι μια τέτοια συγκοινωνιακή σύνδεση θα αποτελέσει ουσιαστική ευκαιρία ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την προσέλκυση Κινέζων επενδυτών στην περιοχή μας.

Κατόπιν τούτων, σας παρακαλώ να εξετάσετε το ζήτημα και να μεριμνήσετε ώστε να προβλεφθεί η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Καντόνα, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα τονώσει τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, δίνοντας έτσι μια σημαντική «ανάσα» στις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις.

Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη