10 Ιουν 2010

Οριστικά εκτός ΠΑΣΟΚ ο Άκης Τσοχατζόπουλος

ΤΕΛΟΣ εποχής για τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ επικύρωσε τυπικά την εισήγηση της Επιτροπής Διαφάνειας του κόμματος, αναστέλλοντας την κομματική ιδιότητα του πρώην υπουργού.

Η απόφαση της επιτροπής ήταν ομόφωνη και ελήφθη με σχετική ευκολία, καθώς μετά και τη δήλωση του κ. Τσοχατζόπουλου πως επιθυμεί και ο ίδιος την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας για λόγους συνέπειας με την ιστορική του διαδρομή, δεν μπήκε στην ουσία της διερεύνησης της υπόθεσης. «Δεν χρειαζόταν μετά την παραίτησή του να εξετάσουμε τα πράγματα», είπε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιώργος Ανωμερίτης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ έπειτα από δημοσιεύματα που αφορούσαν τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η Επιτροπή Διαφάνειας του Κινήματος συνεδρίασε δύο φορές και εξέτασε τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της καθώς και τις δηλώσεις πόθεν έσχες των τελευταίων χρόνων του πρώην υπουργού. Μάλιστα, στη δεύτερη συνεδρίαση του οργάνου κλήθηκε και ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος προσήλθε με έναν ογκώδη φάκελο για να δώσει ενώπιον της Επιτροπής εξηγήσεις.

Δεν τους έπεισε
Οι απαντήσεις του πρώην υπουργού δεν φαίνεται πως έπεισαν όμως την τριμελή Επιτροπή, η οποία εισηγήθηκε τη διαγραφή του προς το Πειθαρχικό. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις σχέσεις του με εταιρεία οφσόρ αλλά και για τη δυνατότητά του να αποπληρώνει το δάνειο που πήρε για την απόκτηση της επίμαχης οικίας. Τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε πει ότι τα ετήσια εισοδήματά του από κοινού με τη σύζυγό του κ. Βίκη Σταμάτη ανέρχονται σε 130.000 ευρώ κι ότι η μηνιαία δόση του δανείου είναι κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ. Αμέσως μετά την «εξέτασή» του, φανερά καταβεβλημένος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολιτική και φυσική του εξόντωση.


Πηγή:http://www.tanea.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη