19 Ιουν 2010

Τελικά, όλα έχουν μία εξήγηση – “Αυτοί” της τρόϊκας αντιγράφουν… ελληνικές ιδέες

Διαβάζουμε στις εφημερίδες, ότι πλέον η …. πίεση (ξέρετε από αυτήν τη γνωστή, εξοντωτική πίεση που την επικαλούνται στην Κυβέρνηση συνεχώς πλέον) από την τρόϊκα είναι μεγάλη για να έχουμε ακόμα πιο ευέλικτες μορφές εργασίας. Εν προκειμένω, η πίεση ασκείται “για να δίδονται ελκυστικά κίνητρα στους εργοδότες ώστε να προσλαμβάνουν νέους κάτω των 25 ετών. Τα κίνητρα αυτά περιλαμβάνουν τη μερική απασχόληση χωρίς ασφάλιση τα πρώτα χρόνια και να μην ισχύει ο χαμηλότατος μισθός για ορισμένες ηλικίες νέων”. Τελικά από ότι φαίνεται, “αυτοί” δεν έχουν και καμία πρωτότυπη ιδέα, αλλά μας αντιγράφουν και μάλιστα σε...αίσχιστο βαθμό. Διότι, η πρόταση για ανασφάλιστη εργασία για νέους απασχολούμενους ήταν του Γ.Παπανδρέου, σημερινού πρωθυπουργού, από το 2004 ακόμα όταν το πρότεινε.
H πρόταση, όπως τότε υπήρχε σε όλες τις εφημερίδες, έλεγε: “Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ, ΙΕΚ έως ηλικίας 24 ετών (29 ετών για πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ) να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για διάστημα 4 ετών με πλήρη μισθό αλλά χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, εκτός από την ασφάλεια για εργατικό ατύχημα. Στην περίπτωση αυτή,οι νέοι συνεχίζουν να θεωρούνται έμμεσα ασφαλισμένοι για ιατροφαρμακευτικήπερίθαλψη στην ασφάλεια των γονιών τους. Μοναδική δέσμευση θα είναι η επαναπρόσληψη του 50% τουλάχιστον αυτών των νέων μετά την παρέλευση του χρόνου απαλλαγής των επιχειρήσεων από τις ασφαλιστικές εισφορές.
Αν ο ασφαλισμένος θέλει να αναγνωριστούν ως συντάξιμα τα 4 αυτά έτη, τότε το κόστος της ασφάλισης δεν θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά θα προκύπτει μετά από διάλογο και μέσα από τον επιμερισμό του κόστους
ανάμεσα στα τρία μέρη: κράτος - εργοδότες - εργαζόμενοι, καθώς και από τα προγράμματα άσκησης ενεργητικών
πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας στο πλαίσιο του Γ ΚΠΣ.”

Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Και για την ιστορία, η πρόταση είχε γίνει δεκτή τότε από τη ΓΣΕΕ ασμένως….

(www.newsblog.gr)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη