22 Ιουν 2010

Ισραήλ:Ο Καναδάς συγχαίρει το Ισραήλ για την απόφασή του να χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Ο Καναδάς χαιρέτισε χθες την χαλάρωση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, που ανακοίνωσε το παρελθόν Σαββατοκύριακο η ισραηλινή κυβέρνηση και ζήτησε ξανά την απελευθέρωση του γαλλο-ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος απήχθη προ τεσσάρων ετών.
«Η απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την αποστολή προμηθειών στη Λωρίδα της Γάζας πρόκειται να αυξήσει τον όγκο της ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνει στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο ΥΠΕΞ Λόρενς Κάνον.
Πιστός σύμμαχος του εβραϊκού κράτους, η Όταβα «συντάσσεται με τις άλλες χώρες στην έκκληση προς όλους εκείνους που επιθυμούν να παράσχουν ανθρωπιστικά αγαθά να το κάνουν μέσα από τις επίσημα καθορισμένες οδούς», τονίζει ο Χάουαρντ.
Υπενθυμίζοντας «τη νόμιμη ανησυχία του Ισραήλ για την ασφάλειά του και το δικαίωμά του να προστατεύσει τη χώρα και τους κατοίκους του από τη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις», ο καναδός ΥΠΕΞ αξιώνει την «άμεση επιστροφή του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ στην οικογένειά του».

express.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη