9 Ιουν 2010

Οριστικοποιείται η διάσπαση του ΣΥΝ

...παρά τις επαφές Τσίπρα!

Μη αναστρέψιμη θεωρείται πλέον η διάσπαση στον ΣΥΝ, καθώς οι εκκλήσεις που ακούστηκαν για συγκράτηση και διαφύλαξη της ενότητας φαίνεται ότι έχουν πέσει στο κενό. Σήμερα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης, οι τέσσερις βουλευτές της Ανανεωτικής Πτέρυγας, αναμένεται να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσουν κινήσεις για τη σύσταση νέου πολιτικού φορέα.
Χθες, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και ηγετικά στελέχη του κόμματος...συναντήθηκαν με ομάδα στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας και, για άλλη μία φορά, ζητήθηκε η παραμονή τους στο κόμμα. Η συνάντηση δεν παρήγαγε αποτέλεσμα.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ αναφέρεται ότι οι βουλευτές που εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνουν, υπερασπιζόμενοι το πρόγραμμα με βάση το οποίο εξελέγησαν. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οποια και αν είναι τελικά η συνέχεια των κινήσεων των συντρόφων της Ανανεωτικής Πτέρυγας, θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα εντάσσονται σ’ έναν αντιπαραθετικό πολιτικό σχεδιασμό. Αλλωστε, εκτιμάμε ότι οι διαφορετικές πολιτικές απόψεις τους δεν αφορούν ζητήματα στρατηγικής ώστε να δικαιολογούν τη συγκρότηση ενός ακόμα φορέα της ανανεωτικής Αριστεράς. Θεωρούμε πως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ανανεωτικής Αριστεράς είναι μια υπόθεση που αφορά τον ΣΥΝ ως σύνολο και όχι μόνο ένα μέρος του».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη