«Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να κατανοήσεις τι γίνεται στο παρόν» . Βασική αρχή κάθε οργανωμένης και συγκροτημένης ανθρώπινης σκέψης.
Και τι είναι άραγε ο άνθρωπος σύμφωνα με τον Πλάτωνα; Άνθρωπος: ό αναθρών ά όπωπε (άνθρωπος: αυτός που αναλογίζεται αυτά που βλέπει).
Είμαστε σίγουροι λοιπόν, ως άνθρωποι , ότι αναλογιζόμαστε αυτά που βλέπουμε; Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι δεν σκέφτονται αυτά που βλέπουν , αλλά σχηματοποιούν μια «σερβιρισμένη» εικονική πραγματικότητα. Κάποιοι άλλοι, αναλογίζονται όσα βλέπουν περισσότερο με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους παρά με το μυαλό τους.
Ένα από τα όσα βλέπουμε, λοιπόν, αλλά δεν αναλογιζόμαστε... και το οποίο θα διαμορφώσει ένα τρομερά ζοφερό και απάνθρωπο μέλλον , τόσο γι` εμάς , όσο και για τα παιδιά μας είναι το Ασφαλιστικό.
Μόνο τυχαία δεν είναι η έξαρση των υπάκουων ΜΜΕ για ….«αποκαλύψεις». Φυσικά περιλαμβάνουν μόνο ….. «ληγμένα προϊόντα» !. Τρομερός θόρυβος π.χ για το σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου. Κανείς δεν σκέφτεται ότι σχετικές φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο εδώ και κάποια χρόνια.
Κανείς δεν σκέφτεται ότι η υπόθεση αυτή είναι γνωστή από το 2007 όταν δημοσίευμα εφημερίδας τον έφερε να έχει αγοράσει αυτό το οίκημα(κάτι που είχε αρνηθεί ο κ., Τσοχατζόπουλος λέγοντας ότι το έχει νοικιάσει από την … offshore).
Κανείς δεν σκέφτεται ότι από αυτό το blog είχα γράψει για την σχέση του πρώην υπουργού με την κυπριακή εταιρεία TORCASO Investments Ltd,( που φέρεται να εμπλέκεται στην αγοροπωλησία) από τον …Οκτώβρη του 2008.
Και φυσικά πριν από τον κ. Τσοχατζόπουλο , η αρχή των ….«αποκαλύψεων» είχε γίνει με την κυρία Μαντέλη, που μετά από αρκετές αναβολές , έκριναν ότι θα έπρεπε να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να απολογηθεί, τον κ. Μαντέλη που ενώ όλοι γνωρίζαμε εδώ και ένα χρόνο την ταυτοποίησή του με τον μιζαδόρο λογαριασμό Roccos , εν τούτοις επιλέχθηκε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να …«μιλήσει», κλπ !
Αυτό το ξέφρενο τσουνάνι «αποκαλύψεων» έχει λοιπόν ονοματεπώνυμο . Λέγεται Ασφαλιστικό ! Το νομοσχέδιο το οποίο ξαναγράφεται από χθες με την εποπτεία της «Τρόικας» των επιτηρητών στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο της 6ης Μαΐου.
Δηλαδή, πλήρη σύνταξη όχι με 37 αλλά με… 40 χρόνια δουλειάς σταδιακά από το 2011 ως το 2015, μετά το 60ό έτος για όλους. Το νομοσχέδιο που θα επιφέρει τον «Συνταξιωδοτικό Αρμαγεδώνα». Το νομοσχέδιο που μετατρέπει τις συντάξεις σε …επιδόματα!
Και εμείς δεν αναλογιζόμαστε αυτά που βλέπουμε. Αδυνατούμε με αυτόν τον τρόπο να κοιτάξουμε στα μάτια το μέλλον.Οι νέες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε μια πρωτοφανή εξέλιξη: Τα ταμεία για ένα διάστημα θα σταματούν να βγάζουν συντάξεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δηλαδή μόνο για ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων που θα έχουν πατήσει τα 60 με 37,5 έτη ασφάλισης το 2011, 38ετία το 2012 και 40ετία το 2015.
Τα περισσότερα χρόνια δουλειάς, αλλά και το υψηλότερο όριο ηλικίας, οδηγούν σε ένα νέο ασφαλιστικό που ανατρέπει όλο τον μηχανισμό των συντάξεων με τη σημερινή τους μορφή.
Το νομοσχέδιο που επιβάλει το μνημόνιο και που ανάθεμα εάν και αυτοί οι 300 πρόλαβαν να το διαβάσουν , ή εάν ήξεραν τι υπέγραφαν( όσοι το υπέγραψαν).
Συμπερασματικά, η σύνταξη θα είναι μειωμένη σχεδόν στο 50%, και θα ισοδυναμεί με…. ένα επίδομα!
Μέσα στο Σαββατοκύριακο μάλιστα η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού πήρε την πιστοποίηση από τους Ελβετούς αναλογιστές του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, η εξέλιξη του ασφαλιστικού ελλείμματος είναι θετική καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μειώνεται με βήμα 40%-45% σταδιακά ως το 2030.
Αυτό πιθανώς να το ακούτε ως επιχείρημα από τα υπάκουα ΜΜΕ τις επόμενες ημέρες. Αυτό που δεν θα ακούτε όμως είναι η Αλήθεια! Το ασφαλιστικό έλλειμμα δεν θα μειώνεται τόσο επειδή θα έχει καταπολεμηθεί η εισφοροδιαφυγή ή οι ασφαλισμένοι θα αυξάνονται και άρα θα εισφέρουν στα ταμεία, αλλά γιατί αυτοί που θα θεμελιώνουν δικαίωμα για σύνταξη , θα είναι πάρα πολύ …. λιγότεροι στα επόμενα χρόνια!
http://www.politis-gr.com/?p=1912