4 Ιουν 2010

Ένα νέο και πολύ αξιόλογο βιβλίο από τον χώρο των Διεθνών Σχέσεων


Ένα νέο βιβλίο από τον χώρο των Διεθνών Σχέσεων έρχεται να προστεθεί στη λίστα των βιβλίων που καλό είναι να διαβάσουμε το καλοκαίρι.
Ο Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σπυρίδων Ν. Λίτσας ασχολείται με το φαινόμενο του Πολέμου στις Διεθνείς Σχέσεις και επιδιώκει να διερευνήσει τις θεωρητικές του προεκτασεις και τις στρατηγικές του εφαρμογές.
Πολλοί θεωρούν τις Διεθνείς Σχέσεις ως μια προέκταση της δημοσιογρφικής καταγραφής των γεγονότων. Η προσέγγιση αυτή ούτε ορθή είναι, ούτε ασφαλώς μας βοηθά να...
κατανοήσουμε πλήρως τα τεκταινόμενα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα μας και που δε τους δίνουμε την ανάλογη σημασία.
Εμείς διαβάσαμε το βιβλίο, ειδικοί δεν είμαστε, αλλά μπορούμε να πούμε ότι αν δίναμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που έχει να μας πει ο κόσμος των Διεθνών Σχέσεων της Ελλάδας, η χώρα μας διαθέτει μια κρίσιμη μάζα διεθνολόγων που χαίρουν διεθνή αναγνώριση, τότε θα είμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι ως κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε αυτά που γίνονται σήμερα και αυτά που έρχονται στο κοντινό μέλλον.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη