18 Ιουν 2010

Χρύσα Αράπογλου: "Τον απολογισμό θα τον κάνει ο λαός το Νοέμβριο"

Σχετικά με τον απολογισμό έργου του 2009, που γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, η Χρύσα Αράπογλου δήλωσε:

ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αδυνατώντας να αντιληφθεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην πόλη μετατρέπει για μία ακόμα φορά την ιδιαιτέρως σοβαρή διαδικασία της δημόσιας λογοδοσίας σε μια κομματική συνάθροιση χειροκροτητών. Διαισθανόμενος το τέλος που έρχεται σπεύδει να δημιουργήσει τεχνητές εντυπώσεις για το δήθεν έργο του, σε μια διαδικασία που ως είθισται δεν θα γίνει καμία αναφορά στα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια τη δικής του θητείας, στα μυθικά ποσά που έκαναν φτερά και κυρίως στις μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν για την Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς η πραγματικότητα λέει ότι σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της ανεργίας της αποβιομηχάνισης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων, της ακτοπλοϊκής απομόνωσης και της διπλοβάρδιας, της απουσίας συγκροτημένων σχεδιασμών και μεγάλων οραμάτων. Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος να απολογηθεί ενώπιον των Θεσσαλονικέων για όλα αυτά επιλέγει για μια ακόμα φορά το δρόμο της «εικονικής πραγματικότητας». Σήμερα θα παρουσιάσει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης έναν ανύπαρκτο απολογισμό για τον οποίο ούτε τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως και σε λίγες μέρες θα προετοιμάσει την ηρωική του «είσοδο» στο νέο Δημαρχείο . Μιαν είσοδο που εκτός από προκλητική -στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα- θα είναι και προσωρινή. Τον ερχόμενο Νοέμβριο ο λαός της Θεσσαλονίκης θα αξιολογήσει τον πραγματικό του απολογισμό.

Στη σημερινή διαδικασία η δημοτική μας παράταξη δεν θα είναι παρούσα στην αίθουσα. Θα είναι παρούσα στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου μαζί με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις αλλά και τις κινήσεις πολιτών που από κοινού επιδιώκουμε τη μεγάλη αλλαγή για την Θεσσαλονίκη, θα κρατήσουμε το πανώ « Οι απολογισμοί τελείωσαν- αρχίζουν οι απολογίες. Κύριε δήμαρχε να μη σας κρατάμε άλλο!»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη