30 Ιουν 2010

Ομιλία Ψωμιάδη στα μέλη των Νομαρχιακών της ΝΔ

Με τα μέλη των Νομαρχιακών Συνελεύσεων νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, συναντάται αυτή την ώρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στην ομιλία του προς τα στελέχη, ο κ.Ψωμιάδης, τόνισε:

Όπως ξέρετε, πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσα την απόφασή μου να μπω μπροστά, να δηλώσω παρών στο προσκλητήριο της ευθύνης για τη Μακεδονία μας.
Καλώ, λοιπόν, όλους τους Μακεδόνες, όπου και αν ανήκουν, να σταθούν στο πλευρό μου. Να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι. Και πρώτα απ’ όλα, την αξιοπρέπειά μας.
Στέκομαι απόψε μπροστά σας γιατί μπορώ, γιατί έχω κερδίσει το δικαίωμα να σας κοιτάω στα μάτια. Γιατί ξέρω να αναγνωρίζω τα σφάλματά μου. Γιατί έχω το θάρρος να ζητώ συγγνώμη. Γιατί εσείς, με την αγάπη σας, δώσατε το δικαίωμα σε ένα παιδί της προσφυγιάς, σε ένα παιδί της αλάνας, να διεκδικήσει και να κερδίσει το όνειρο.
Θέλω να αγκαλιάσετε την απόφαση που πήρα.
Προέρχομαι από εσάς, νοιάζομαι για εσάς, αγωνίζομαι για σας, και δεσμεύομαι ενώπιον σας, πως θα αγωνίζομαι και αύριο.
Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική από την πίσω πόρτα, κανείς δεν μου χάρισε τίποτα. Μόνο σε εσάς έχω να δώσω λόγο, σε κανέναν άλλο.
Για εμένα, το νόημα της ζωής δεν είναι καρέκλα, αλλά η τιμή, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια, η αγωνιστικότητα, το ήθος, η αλήθεια, ο σεβασμός στους πολίτες. Γι’ αυτό κατεβαίνω.
Έμεινα όρθιος 30 χρόνια, αποφεύγοντας καρχαρίες και αρπακτικά της πολιτικής και του δημοσιογραφικού χώρου.
Εγώ δεν έχω σπόνσορες και χορηγούς, ούτε αυλοκόλακες, πρίγκιπες και χανουμάκια. Έχω όμως το προνόμιο να εμπιστεύομαι καλούς συναδέλφους και συνεργάτες, απλά παιδιά, που αγαπούν εμένα και την Πατρίδα. Έχω το Θεό και τις αξίες που πήρα από την οικογένειά μου.
Δεν ανήκω σε καμιά πολιτική δυναστεία, δεν διεκδικώ κληρονομικά δικαιώματα.
Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα ποτέ στα πόδια κανενός, δεν παζαρεύω με κανέναν, δεν χρωστάω σε κανέναν. Μόνο στο Θεό, στο λαό, στους συνεργάτες μου, στους γονείς μου και την οικογένειά μου.
Το φθινόπωρο που μας πέρασε, άνοιξα μια πόρτα. Ξεκίνησα ένα μαγικό ταξίδι, συγκρούστηκα με το κατεστημένο. Ήταν μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία που με συγκλόνισε. Κράτησα στην καρδιά μου την αγάπη των απλών ανθρώπων και την αγωνία τους για το αύριο. Το ταξίδι αυτό σας καλώ να το συνεχίσουμε όλοι μαζί.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που θα ακούει και θα υπακούει στην κοινωνία.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που θα εκφράζει τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας, τον πατριωτισμό και τη θρησκεία μας.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη που πιστεύει στην Ιδέα του Έθνους, της Πατρίδας, που αποβλέπει στην κοινωνική δικαιοσύνη, που σέβεται τον αγρότη, το μικρομεσαίο, τον εργάτη, το συνταξιούχο, αυτόν που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.
Οι Μακεδόνες σήμερα απαιτούν έναν περιφερειάρχη με ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις, που δίνει βήμα στο αύριο του τόπου μας, που εμπιστεύεται τους νέους και τις νέες μας, τα φρέσκα πρόσωπα.
Όλη η Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, ενωνόμαστε σε μια δύναμη, για να χτίσουμε τη Μακεδονία που δικαιούμαστε.
Τη Μακεδονία που δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν δημοπρατείται, δεν παραχωρείται. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Το μήνυμά μου είναι σαφές και ξεκάθαρο: Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδας. Σε κάθε άλλη περίπτωση χάνεται η Ελλάδα κυρίες και κύριοι.
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη εδώ και 20 χρόνια. Αναρωτιέμαι όμως, εάν όλοι συμφωνούμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, τι συζητούμε με τους παραχαράκτες των Βαλκανίων;
Το αύριο της Μακεδονίας μας συνδέεται άμεσα με τις επιλογές του σήμερα.
Εμείς εδώ, στον ευλογημένο αυτό τόπο, δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Μάθαμε να αγωνιζόμαστε, και μακριά από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, θα φύγουμε μπροστά.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με πολύ δουλειά, με φιλότιμο, με εθνική υπερηφάνεια.
Πρωταρχικό κριτήριο για κάθε επιλογή μας, για κάθε διεκδίκηση, είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης.
Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί και επιβάλλεται να γίνει ατμομηχανή ανάπτυξης για τη χώρα και για τα Βαλκάνια. Χρειάζεται όμως δουλειά και διάθεση. Απαιτείται πολιτική βούληση.
Ο τόπος μας διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές που την καθιστούν σημείο αναφοράς στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει φυσικά χαρίσματα, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορία και πολιτισμό που μπορούν να την ανεβάσουν πολύ ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Είναι τώρα η ώρα, να κινητοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας και τις αρετές μας.
Να στρέψουμε το βλέμμα στην Ευρώπη, να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια, τους πόρους για την περιφερειακή ανάπτυξη και την πρόοδο, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία, στην παιδεία, στην ανάπτυξη. Την ώρα που οι συμπατριώτες μας στη Μακεδονία δίνουν αγώνα επιβίωσης εμείς έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα τους, όπως κάνουμε επί επτάμισι χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Και επιτρέψτε μου να σας πω, είμαι υπερήφανος για το έργο μας. Είμαι υπερήφανος, γιατί κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.
Τώρα, είναι η ώρα για νέους αγώνες. Να αγωνιστούμε για τον τόπο μας μέσα σε ένα ήπιο πολιτικό κλίμα, με σύγχρονους όρους, με πνεύμα συνεννόησης. Τα πάθη δεν λύνουν προβλήματα. Αντίθετα, τα κάνουν οξύτερα, φαρμακώνουν τη ψυχή και τη ζωή μας. Να είστε βέβαιοι, πως με τη βοήθεια του Θεού, θα τα καταφέρουμε.
Γνωρίζω εξαρχής ότι η μάχη θα είναι δύσκολη. Όταν μάλιστα καταλάβουν κάποιοι ότι ενωμένοι προχωράμε με πίστη και σιγουριά, όταν δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον πολιτικό μας λόγο, θα μας πετάξουν πάλι, όπως το 2002 και το 2006, λάσπη, αδάπανη λάσπη. Το έργο αυτό όμως το έχουμε ξαναδεί. Οι συκοφαντίες πάντα καταρρέουν, σαν χάρτινος πύργος. Άλλωστε, το πρώτο θύμα όταν αρχίζουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, είναι η ηθική και η αλήθεια…
Ξεκινάμε λοιπόν μια νέα προσπάθεια, όπου πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών. Είμαστε όλοι απαραίτητοι. Δεν περισσεύει κανείς.
Οι γονείς μας, οι παππούδες μας, έδωσαν αμέτρητους αγώνες με το κεφάλι ψηλά, λεβέντικα, για να επιβιώσει το Έθνος μας, η Θρησκεία μας, ο Πολιτισμός μας και πέτυχαν. Είναι η μοίρα του Ελληνισμού να αναγεννάται από τις στάχτες του και να τραβάει ξανά προς τη δόξα.
Είναι η ώρα της γενιάς μας, να δώσουμε τον τίμιο και ωραίο αγώνα και να νικήσουμε. Η Πατρίδα μας έχει όλους ανάγκη τώρα.
Ψηφίστε Ελλάδα, ψηφίστε Μακεδονία, ψηφίστε Δημοκρατία, ψηφίστε Παναγιώτη Ψωμιάδη, ψηφίστε το δικό σας άνθρωπο, ψηφίστε τη δική σας, καθαρή φωνή, τη φωνή της δικής σας ψυχής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη