22 Ιουν 2010

Ο Βίγια οδήγησε την Ισπανία στην πρώτη της νίκη

Χωρίς να «πατήσει γκάζι» η Ισπανία νίκησε άνετα τον Ονδούρα με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου, πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς της στο Μουντιάλ και στο τελευταίο ματς με την πρωτοπόρο Χιλή θα παίξει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Πρόσωπο του αγώνα, που έγινε στο FIRST«Ελις Παρκ Στάντιουμ» του Γιοχάνεσμπουργκ ήταν ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος με δύο πανέμορφα γκολ στο 17΄ και 51΄ οδήγησε τους «φούριας ρόχας» στην εύκολη επικράτηση. Στο 62΄ ο Βίγια έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ, όταν αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Νάβας. Μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, η Ονδούρα ουσιαστικά αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Ισπανία ανέλαβε πλήρως τα ηνία και στο 7΄ είχε την πρώτη κλασική της ευκαιρία, με το βολέ του Βίγια έξω από την περιοχή να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαντάρες. Νέα μεγάλη φάση για τους «φούριας ρόχας» στο 11΄ με την κοντινή κεφαλιά του Ράμος να φεύγει άουτ. Η Ονδούρα έγινε απειλητική στο 16΄, όταν ο Σουάζο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Κασίγιας «διάβεσε» την φάση και βγήκε έγκαιρα.

Το 1-0 δεν έργησε να έρθει για την Ισπανία. Σκόρερ ο Νταβίντ Βίγια στο 17΄, ο οποίος αφού πέρασε τρεις αντιπάλους με σουτ ακριβείας ενώ είχε πέσει στο έδαφος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ίσως το καλύτερο έως τώρα γκολ της διοργάνωσης. Διπλή μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Φερνάντο Τόρες στο 33΄, αρχικά αστόχησε με κεφαλιά ενώ ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βαγιαντάρες, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο.

Ο Νταβίντ Βίγια, ο οποίος λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους γλίτωσε την κόκκινη κάρτα για κτύπημα ρκτός φάσης στον Τσάβες, «χτύπησε» ξανά στο 51΄ και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι. Μετά από ασίστ του Χέσους Νάβας, ο στράικερ της Μπαρτσελόνα έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τσάβες και αιφνιδίασε τον Βαγιαντάρες (2-0). Ο Βίγια έφτασε κοντά στο χατ τρικ στο 62΄, όταν ο Νάβας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ισαγκίρε και ο Νισιμούρα καταλόγισε το πέναλτι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα, όμως, έστειλε τη μπάλα άουτ! Το παιχνίδι κύλησε με τους Ισπανούς να χάνουν σωρεία κλασικών ευκαιριών, με αποκορύφωμα το πλασέ του Φάμπρεγας σε κενή εστία και τον Τσάβες να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Διαιτητής: Γιουίσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Κίτρινες: Τούρσιος, Ισαγκίρε

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Βίγια, Τσάβι (66΄ Φάμπρεγας), Τόρες (70΄ Μάτα), Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο, Μπούσκετς, Ράμος (77΄ Αρμπελόα), Νάβας

ΟΝΔΟΥΡΑ (Ρεϊνάλνο Ρουέντα): Βαγιαντάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Μαρτίνες, Γουίλσον Παλάσιος, Εσπινόσα (46΄ Γουέλκαμ), Γκεβάρα Ισαγκίρε, Μεντόσα, Σουάζο (84΄ Τζέρι Παλάσιος), Τούρσιος (63΄ Νούνιες)

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη