20 Ιουν 2010

Να γιατί το ΠΑΣΟΚ πασχίζει να ρίξει τον ΗΡΑΚΛΗ....

Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να δημοσιοποιήσετε την επιστολή που σας στέλνω
Πιθανώς να μην συμφωνείτε αλλά δυστυχώς τώρα που όλες οι πόρτες των ΜΜΕ έχουν στενέψει για τον Ηρακλή θα επιθυμούσα να ακουστεί η φωνή μας μέσα από το κορυφαίο ελληνικό blog.
Με τιμή Δ.Π.
Πολίτικος Μηχανικός

Να γιατί το ΠΑΣΟΚ πασχίζει να ρίξει τον ΗΡΑΚΛΗ....

Ο νυν πρόεδρος του ΟΦΗ, Γιάννης Κουράκης είναι ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν μάλλον άτοπο να μην υποθέσει κάποιος ότι έχει προσβάσεις στο κυβερνόν κόμμα. Τρεις φορές, το 1993, το 1996 και το 2000 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο νυν Δήμαρχος Ηρακλείου συμμετείχε και σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

Το διάστημα της παρουσίας του Γιάννη Κουράκη στην κυβέρνηση ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αθλητισμό. Ο Κουράκης διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού, υπεύθυνος σε θέματα αθλητισμού από τις 24 Οκτωβρίου του 2001 μέχρι τις 30 Αυγούστου του 2002. Σε εκείνη την κυβέρνηση, ήταν μαζί με τον νυν Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου που τότε ήταν Υπουργός Εξωτερικών.

Παρεμπιπτόντως, ειδικός συνεργάτης το υ Γιώργου Παπανδρέου, και τότε, σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού ήταν ο νυν Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο Υπουργός δηλαδή που έστειλε στις 18 Ιουνίου την επιστολή προς τους φορείς του ποδοσφαίρου να αιτιολογούν τις αποφάσεις του ώστε να μην έχει ο Ελληνας φίλαθλος αμφιβολίες. Μία μέρα μετά την επιστολή των βουλευτών Ηρακλείου και την ίδια μέρα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

Ισως λοιπόν, ο κ.Γερουλάνος έχει έναν ακόμη λόγο για το γιατί θα έπρεπε να προσέξει καλά όλη αυτή τη χρονική συγκυρία καθώς συν τοις άλλοις ο Ελληνας φίλαθλος (τις αμφιβολίες του οποίου επικαλείται ο κ.Υπουργός στην επιστολή του) μπορεί να υποθέσει (απλώς και μόνο να υποθέσει) ότι ο Κουράκης, ο πρόεδρος του ΟΦΗ γνωρίζει πολύ καλά (ως ΠΑΣΟΚ) τις διαδρομές στο κόμμα και επίσης πολύ καλά (ως πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού) τις διαδρομές στο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ εκδικείται τον ΗΡΑΚΛΗ γιατί ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν εμπιστεύθηκε στον Μυτιληναιο την αμύθητη για αθλητικό σύλλογο ακίνητη περιουσία του. Θα θυμούνται οι παλαιότεροι την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ ώστε ο Ηρακλής να καταλήξεις στον Μυτιληναιο και όχι στον Εμφιετζογλου που προωθούνταν αντίστοιχα από την Νέα Δημοκρατία.

Τέλος άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η αθλητική και πολιτική ηγεσία θορυβήθηκε από προτάσεις μαμούθ (όχι μόνο τις βουλγαρικές που κυκλοφορήσαν και στις εφημερίδες) που ετοιμάζουν να κάνουν αραβικοί και κινέζικοι επιχειρηματικοί κολοσσοί οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν την δημιουργία γηπέδων και εμπορικών κέντρων με την επέκταση των επιχειρηματικών τους πλάνων στην Ελλάδα μέσα από συνεργασία με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ.
...
Σημείωση taxalia: Με αφορμή αυτά που σημειώνει στην αρχή ο αναγνώστης: Το ταχαλια, δεν είναι ένα ατομικό ιστολόγιο-ημερολόγιο, όπου κάποιος λέει την άποψή του. Είναι ένα ομαδικό φόρουμ απόψεων και φυσικά μπάινουν απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε και αυτό γίνεται συχνά. Και έχουμε εξηγήσει γιατί έχουμε αυτή την αρχή: Γιατί πιστεύουμε, ότι είναι πιθανό να κάνουμε λάθος, που διαφωνούμε! Οπότε βάζουμε σε κοινή θέα και δημόσιο διάλογο, θέσεις και απόψεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη