10 Ιουν 2010

Πέθανε ο Παναγιώτης Συμεωνίδης, κορυφαίος ορθοπαιδικός

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φήμης του υπήρξε το γεγονός, ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης τον κάλεσε , μαζί με τον γιατρό του τότε προέδρου των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφανθεί για την κατάσταση του γιου του Αλέξανδρου, μετά την πτώση που είχε με το αεροπλάνο.
Εχασε χθες τη μάχη με τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο ομότιμος καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Συμεωνίδης.
Ο Π. Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Άρδασα Πτολεμαΐδας το 1929. Ήταν ο πρώτος καθηγητής Ορθοπαιδικής στη Βόρεια Ελλάδα και η κλινική, η οποία εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», η πρώτη...
αμιγής Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική.

Το 2001 έτυχε της υψίστης τιμής να εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ορθοπαιδικής Εταιρείας και πρόεδρος της Ορθοπαιδικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε μέρος σε πολλά παγκόσμια και διεθνή συνέδρια, ενώ δημοσίευσε περισσότερες από 500 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Ο Π. Συμεωνίδης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις παθήσεις και τις κακώσεις του ώμου με δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού με θέμα το καθ’ έξιν εξάρθρημα του ώμου.

Ο Παναγιώτης Συμεωνίδης, ξεχώρισε για τις ιατρικές του γνώσεις από νεαρή ηλικία.

Ως ύστατο χαίρε από το taxalia, σας παραπέμπουμε σε ένα άρθρο του, με το οποίο εξηγεί γιατί η λέξη ορθοπαιδικός γράφετε με -αι κι όχι με -ε. Διαβάστε το
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη