9 Ιουν 2010

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Τα τρία θέματα με τα οποία η Κυβέρνηση τιμωρεί την Θεσσαλονίκη μας"

Aπό το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο:
1. Νέο Δημαρχείο: Εδώ και οχτώ μήνες η Κυβέρνηση κρατά το Νέο Δημαρχείο κλειστό, μαζί με το πάρκινγκ των 1000 θέσεων.
«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μη καταβάλει τα 6,5 εκ. ¤, κρατώντας τους Θεσσαλονικείς έξω από το σπίτι τους, εξακολουθώντας να τους ταλαιπωρεί, τόσο αυτούς όσο και τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, εξακολουθεί να επιβαρύνει τον Δήμο...

Θεσσαλονίκης με 1,5 εκ. ¤ ετησίως από τα ενοίκια σε Καραβάν Σαράϊ κλπ., καθώς και από την μη είσπραξη από τον Δ.Θ. του 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων του πάρκινγκ».
2. Ανάπλαση Νέας Παραλίας: Παρά τις ολοκληρωμένες μελέτες που έχει καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης εδώ κι οχτώ μήνες, για την ανάπλαση των υπολοίπων πάρκων της νέας παραλίας, δε δίνεται το πράσινο φως από την Κυβέρνηση για την κατασκευή του ζωτικού αυτού έργου αν και, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει απορροφηθεί μέχρι στιγμής μόλις το 11% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (Δ΄ Κ.Π.Σ.).
«Και με αυτό τον τρόπο, η Κυβέρνηση τιμωρεί την πόλη μας και τους κατοίκους της, μη επιτρέποντας την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου έως και τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους»
3. Ανδριάντας Κ. Καραμανλή: Καλώ τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο να επισπεύσει τη συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την χωροθέτηση του ανδριάντα του εθνάρχη Κ. Καραμανλή, τονίζω ότι η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών αρχαιολογικών συμβουλίων για την τοποθέτηση του ανδριάντα στον άξονα της οδού Αριστοτέλους.
VIDEO της συνέντευξης

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη