13 Ιουν 2010

Οι υποψήφιοι στους δήμους

Όλα τα ονόματα για Θεσσαλονίκη!

Οι συνεργασίες, οι κόντρες, οι "αντάρτες" και οι πολιτικές στηρίξεις.

ΠΑΣΟΚ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι πράσινοι διεκδικητές του χρίσματος

Του Φίλιππου Δεργιαδέ

Από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα κατατίθενται στο ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις των στελεχών του κόμματος -και όχι μόνο- που θέλουν να δοκιμαστούν στην προκριματική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν τελικά όλοι όσοι δείχνουν ενδιαφέρον θα τύχουν της υποστήριξης του κυβερνώντος κόμματος.
Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην παρούσα συγκυρία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση για το κυβερνών κόμμα, που έχει να αναμετρηθεί και με τη δυσφορία των πολιτών, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα περικοπών και στην πολιτική λιτότητας. Σε αυτό το ρευστό πολιτικό περιβάλλον, με τη φημολογία για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο να κορυφώνεται, η επιλογή υποψηφίων θα πρέπει να υπηρετεί και τις πολιτικές στοχεύσεις του κυβερνώντος κόμματος.
Η τελευταία εγκύκλιος που εστάλη στις οργανώσεις και ορίζει τον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να επιχειρήσει να ελέγξει τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το ασφυκτικό πλαίσιο, χρονικά και διαδικαστικά, δείχνει ότι κεντρικά το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο παντού και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στους σχεδιασμούς της ηγεσίας του κόμματος.
“Σήμερα, πέρα από το ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογήσουμε και το ποιος μπορεί μετά την εκλογή του να διαχειριστεί τα τοπικά πράγματα με την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα και τη διαφάνεια που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις, αλλά και με τη φιλοσοφία και το όραμα που έχει ο πρόεδρος μας για τη χώρα”, τονίζεται στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε το Πολιτικό Συμβούλιο. Το μήνυμα είναι σαφές.
Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, να σημειωθεί ότι στην εγκύκλιο τονίζεται με έμφαση ότι "οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις αφορούν όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας". Μετά τη συλλογή των αιτήσεων από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, η οποία συγκροτείται από τους Θ. Τσούρα (πρόεδρος) και Χ. Κισκήρα, Σ. Ράπτη, Λ. Μίχο, Χ. Σπίρτζη, Ρ. Σπυρόπουλο, Ρ. Βάρτζελη (μέλη), οι οποίες θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές του κόμματος. Μετά τις 16 Ιουνίου θα συγκληθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους συνεδριάσεις ανά νομό, οι οποίες θα αποφανθούν για τις υποψηφιότητες.
Σε αυτές θα συμμετέχουν: οι γραμματείς και οι υπεύθυνοι αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. και της αντίστοιχης Π.Ε. oι βουλευτές τα μέλη του Ε.Σ. του νομού και οι υπεύθυνοι του Π.Σ. για τον κάθε νομό. Στόχος είναι μέχρι και το τέλος Ιουνίου να έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι.
Από την άλλη πλευρά, πάντως, εξελίσσονται διεργασίες που εντέλει εκ των πραγμάτων θα ξεπεράσουν το συγκεκριμένο πλαίσιο. Η ονοματολογία που αναπτύσσεται δείχνει μια δυναμική αλλά και διαθέσεις πολλών να υπερβούν τα κομματικά όρια. Πιστεύουν ότι τα χρίσματα στην παρούσα συγκυρία μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά σε σχέση με ενδεχόμενες συνεργασίες, ενώ μέχρι το φθινόπωρο πολλά μπορεί να αλλάξουν. Βέβαια στην παρούσα φάση η ονοματολογία σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης είναι αρκετά πλούσια.

Α’ Θεσσαλονίκης

Στο δήμο Θεσσαλονίκης: Οι φερόμενοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους πολιτικούς και στις “κοινωνικές προσωπικότητες”. Οι υφυπουργοί Γ. Μαγκριώτης και Σπ. Βούγιας αλλά και η βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Χ. Αράπογλου φιγουράρουν μεταξύ των πολιτικών που φέρεται να ενδιαφέρονται. Από τα πρόσωπα εκτός “κομματικής πολιτικής” παραμένει σε τροχιά το όνομα του Γ. Μπουτάρη, επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξης στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ τελευταία αίσθηση προκαλεί η πρόταση για το πρόσωπο του καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Άρη Καζάκου. Οι προηγούμενοι δεν είναι γνωστό αν τελικά θα δοκιμαστούν στη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής γνωστοποιήθηκε ότι ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Μπαρμπουνάκης και ο γνωστός επιχειρηματίας Κ. Κοντραφούρης κατέθεσαν αίτηση για το χρίσμα.
Οι επιχειρηματίες Ν. Ευθυμιάδης. Δ. Μπακατσέλος και Α. Τζήκας παραμένουν εντός πεδίου. Μία ακόμα “υποψηφιότητα” που ενδεχομένως θα μπορούσε να απασχολήσει το ΠΑΣΟΚ είναι ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Μ. Τρεμόπουλος.

Στο δήμο Νεάπολης - Συκεών, που προέκυψε με τη συνένωση των δήμων Νεάπολης, Συκεών, Αγ. Παύλου και Πεύκων, στο ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται δύο βασικοί πόλοι. Οι δήμαρχοι Νεάπολης Ν. Λαδόπουλος και Συκεών Σ. Δανιήλίδης φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το χρίσμα και εντέλει, πέραν του αποτελέσματος, να είναι υποψήφιοι. Οι υπόλοιποι, όπως ο δήμαρχος Αγ. Παύλου Ν. Βαρσάμης και στελέχη όπως οι Ν. Φασφαλής, Δ. Ζιγκερίδης, Ά. Χρυσίδης, Κ. Νικολόπουλος, Φ. Τσικρικτζή, ενδεχομένως να ενταχθούν σε ένα από τα δύο σχήματα.

Στο δήμο Κορδελιού - Εύοσμου τα ονόματα που ακούγονται είναι του πρώην αντινομάρχη Γ. Λεμπετλή, που δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτηση, όπως και του γραμματέα της Τ.Ο. Γ. Βράνη. Επίσης υποψήφιος φέρεται και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ρούμελης αλλά και ο Χ. Φωτιάδης, ενώ κάποια στελέχη προτείνουν συνεργασίες είτε με τον υποψήφιο του ΣΥΝ Λ. Καφαρίδη είτε με τον γαλάζιο ανεξάρτητο Π. Σούλα.

Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης το “προεκλογικό” κλίμα φαίνεται να κινείται γύρω από δύο ονόματα της Βούλας Τεκτονίδου και του Αρη Πουρπουλάκη. Η πρώτη είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Αμπελοκήπων, ενώ ο δεύτερος το 2006 είχε διεκδικήσει το πράσινο χρίσμα στη Μενεμένη, το οποίο είχε λάβει ο Π. Σιδηρόπουλος, που στην παρούσα φάση απλά δηλώνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ενδεχομένως να εμπλακεί και ο επιχειρηματίας Λαγός Γιώργος, αλλά όλα δείχνουν ότι υπάρχει διάθεση συνεννόησης.

Στο δήμο Παύλου Μελά (Σταυρουπόλη - Πολίχνη - Ευκαρπία) το θέμα του χρίσματος φαίνεται δυσεπίλυτο, αλλά γίνονται προσπάθειες να λήξει αναίμακτα. Όλοι οι δήμαρχοι δηλώνουν παρόντες, δηλαδή οι δήμαρχοι Σταυρούπολης Σ. Σερασίδης, Πολίχνης Κ. Θεοδωρίδης και Ευκαρπίας Χ. Πανταζόγλου. Στην κούρσα εμφανίζεται και ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης Δ. Παπαδόπουλος, ο Δ. Φερενίδης, ενώ ενδιαφέρον να ασχοληθεί δείχνει ο Τ. Κωτσόπουλος όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Κουτσονικόλας.

Στο δήμο Καλαμαριάς θεωρητικά το προβάδισμα ανήκει στον νυν δήμαρχο Δημ. Μπακογλίδη. Ως διεκδικητής του χρίσματος εμφανίζεται και η Μαρία Παυλίδου, δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης

Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη (έχει ενταχθεί και το Πανόραμα) το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης παρά την πλούσια ονοματολογία. Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τουλγαρίδης και ο πρώην νομάρχης Κ. Παπαδόπουλος, ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Κ. Χαραλαμπίδης, ο πρώην δήμαρχος Α. Κουκουρίκος και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Β. Ζωίδης. Άλλα ονόματα που ακούγονται είναι του Γ. Λυσσαρίδη, του Χ. Παπαγεωργίου, του Ν. Νηφούδη, του Γ. Χαϊτίδη.

Στο δήμο Χαλκηδόνας (Χαλκηδόνα, Α. Αθανάσιος, Κουφάλια) ο δήμαρχος Κουφαλίων Δ. Μπελίδης φέρεται να διατηρεί το προβάδισμα, ενώ στελέχη όπως οι Δ. Χρηστίδης, Γ. Πολίτης, Π. Τζανής και ο αγροτοσυνδικαλιστής Μ. Μητσούδης εμφανίζονται ως διεκδικητές του χρίσματος.

Στο δήμο Δέλτα (Εχεδώρος, Αξιος, Χαλάστρα) ο δήμαρχος Γ. Σταματάκης δηλώνει υποψήφιος όπως και ο Δ. Ζακαλκάς, μέλος της Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής Κ. Διαμαντής, ο δήμαρχος Χαλάστρας Γ. Ουζούνης, οι αντιδήμαρχοι Εχεδώρου Ν. Γλερίδης και Γ. Διαμαντόπουλος, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν τη λύση του βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου (Ωραιοκάστρο, Μυγδονία, Καλλιθέα) η μάχη του χρίσματος θα δοθεί μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Α. Πολυχρονίδη και της νομαρχιακής συμβούλου Χ. Αλίρη, ενώ δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Στο δήμο Λαγκαδά (Λαγκαδάς, Λαχανάς, Άσσηρος, Σοχός, Καλλινδοίων, Κορώνεια και Βερτίσκος) το χρίσμα διεκδικεί ο δήμαρχος Ασσήρου Δ. Ράβναλης, ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Νίκος Παντελίδης, ο πρώην βουλευτής Γ. Ρόκκος και ο πρώην δήμαρχος Σοχού Β. Μαργαρίτης.

Στο δήμο Θερμαϊκού (Θερμαϊκός, Επανομή, Μηχανιώνα) ο δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης διατηρεί σαφές προβάδισμα, ενώ δεν αποκλείεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο δήμαρχος Επανομής Απ. Οικονομίδης. Εμφανίζονται ως διεκδικητές ο πρώην βουλευτής Γ. Κίρκος και ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Α. Μάντζαρης.

Στο δήμο Θέρμης (Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικών) το θέμα φαίνεται να έχει κλείσει, καθώς η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου δεν φαίνεται να έχει εσωκομματικό αντίπαλο.

Στο δήμο Βόλβης (Αγ. Γεωργίος, Μαδύτος, Αρεθούσας, Απολλωνίας, Ρεντίνας, Εγνατίας) θα κονταροχτυπηθούν ο νυν δήμαρχος Ρεντίνας Α. Στόιτσας και ο δήμαρχος Α. Γεωργίου Α. Φραντζής, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο πρώην δήμαρχος Ρεντίνας Γ. Στόιτσας. Δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον δήμαρχο Μαδύτου Β. Οχούνο.




ΝΔ: ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γαλάζιο δημοψήφισμα για τις δημοτικές εκλογές

Tου Βαγγέλη Πλάκα
plakasv@gmail.com

Μετά την ψήφιση του "Καλλικράτη" στη Βουλή, η Ρηγίλλης άνοιξε την αυλαία των ετοιμασιών της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προώθησε άτυπο εσωτερικό δημοψήφισμα, αποστέλλοντας σε όλα τα μέλη του κόμματος ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου τους ζητά τη γνώμη τους, τόσο για θεσμικά θέματα της αυτοδιοίκησης και προβλήματα της καθημερινότητάς τους όσο όμως και για τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών που προτείνουν.
Τα αποτελέσματα θα ληφθούν υπόψη πριν από τις τελικές αποφάσεις της Ρηγίλλης για τη στάση της στις αυτοδιοικητικές εκλογές (π.χ. για το αν θα δοθούν χρίσματα ή όχι) που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά το συνέδριο του Ιουνίου. Η θέση που κυριαρχεί είναι να δοθούν χρίσματα στις περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας (όπου θα επιλεγούν πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή καθώς θα πολιτικοποιηθεί η αυτοδιοικητική κάλπη). Ενδεχομένως δοθούν στηρίξεις και στις πρωτεύουσες νομών, ενώ στους μικρότερους δήμους η άποψη του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι να μη δοθούν χρίσματα. Αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα ισχύσει για τους δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων. Πάντως, κομματικά στελέχη έλεγαν στη "ΜτΚ" πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι αποφεύγουν να ζητήσουν το "χρίσμα", εκτιμώντας ότι το πολιτικό κλίμα ευνοεί περισσότερο ανεξάρτητες παρά κομματικές υποψηφιότητες.

Αυλαία από Ψωμιάδη
Η αυλαία των υποψηφιοτήτων άνοιξε από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο νομάρχης έχει κλειδώσει ήδη τη στήριξη από ΝΔ και ΛΑΟΣ, ξεκίνησε ήδη επισκέψεις στους νομούς της περιφέρειας και έχει ως σύνθημα "Δύναμη για τη Μακεδονία". Εξελίξεις στον δήμο Θεσσαλονίκης αναμένονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, μετά το συνέδριο της ΝΔ. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει προαναγγείλει την 4η κατά σειρά υποψηφιότητά του και την προσεχή Παρασκευή 18 Iουνίου ετοιμάζει εκδήλωση απολογισμού του έργου του. Στη Ρηγίλλης παράλληλα ακούγεται όλο και εντονότερα το όνομα του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα, ενώ στο κάδρο υπάρχει και ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης.
Στο δήμο Αμπελοκήπων υποψήφιος θα είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να έχει συμφωνήσει με τον δήμαρχο Μενεμένης Γιώργο Ακτσελή. Στο δήμο Ευόσμου-Κορδελιού το παρών θα δώσουν ο δήμαρχος Ευόσμου Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης, ενώ κινείται και ο πρώην αντιδήμαρχος Ευόσμου Πέτρος Σούλας. Για τον δήμο Παύλου Μελά προτάθηκε η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή (ακούστηκε και για τον δήμο Βόλβης), στην Καλαμαρά υποψήφιοι θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Χαραλαμπίδης και ο Χάρρυ Κλυνν, ενώ για τον δήμο Συκεών-Νεάπολης αύριο αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο δήμαρχος Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης έπειτα από συνέλευση της παράταξής του. Παραμένει και το σενάριο για στήριξη της υποψηφιότητας του δημάρχου Νεάπολης Νάκη Λαδόπουλου, ενώ δεν ενδιαφέρεται ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Ορφανός. Αντιθέτως, κινείται ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Γιάννης Καρακουλάκης.

Στη Β' περιφέρεια
Τρεις γαλάζιοι δήμαρχοι δηλώνουν παρών στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Ο δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, ο οποίος έχει κλείσει συνεργασία με τον υποψήφιο δήμαρχο Χορτιάτη Νίκο Χατζηαντωνίου και είναι κοντά με τον υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας Στέφανο Μποζίνη. Επαφές με στελέχη συνδυασμών και επικεφαλής παρατάξεων έχουν και οι δήμαρχοι Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης, που επίσης θα είναι υποψήφιοι. Την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του κ. Γεράνη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των δημοτικών παρατάξεων των τριών δήμων.
Σύνθετο το σκηνικό και στον δήμο Ωραιοκάστρου. Υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νίκος Μπάτος, ο οποίος είναι κοντά με τον υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Σπυρόπουλο. Επίσης και ο δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεργαστεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δημήτρη Καρασσαβίδη. Παρών δηλώνει και ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Σαραμάνδος, ο οποίος συζητά με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη. Κινείται επίσης ο πολιτευτής και δημοτικός σύμβουλος Παντελής Τσακίρης.
Μεγάλη κινητικότητα και στον δήμο Λαγκαδά, όπου βέβαιος υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης. Κινείται και ο Γιάννης Αναστασιάδης. Ο δήμαρχος Κορώνειας Μπάμπης Παπαδόπουλος δηλώνει υποψήφιος, ενώ οι δήμαρχοι Λαχανά Δημήτρης Πάσχος, Καλλινδοίων Σταύρος Καμαρούδης και Βερτίσκου Χαράλαμπος Ασλανίδης δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους και συζητούν για κοινή στάση. Ο δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς θα μεταπηδήσει στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Την Πέμπτη πάντως όλοι τους, έπειτα από συνάντηση με τον νέο μητροπολίτη Λαγκαδά, συναντήθηκαν και συζήτησαν για τις αυτοδιοικητικές εξελίξεις.
Για το δήμο Βόλβης προτάθηκε ο πρώην βουλευτής και αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Δημήτρης Γαλαμάτης, στον δήμο Θερμαϊκού υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, στον δήμο Δέλτα κινούνται οι Νίκος Γιουτίκας και Βαλάντης Παπαγεωργίου, στον δήμο Χαλκηδόνας κινούνται ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Αθανάσιος Αραμπατζής, ο πρώην δήμαρχος Κουφαλίων και γραμματέας της ΤΕΔΚ Γιάννης Τσουκνιδάς και ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Μπίκος. Στον δήμο Θέρμης ακούγεται ο συνδικαλιστής Παναγιώτης Οφθαλμίδης.

http://www.makthes.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη