19 Ιουν 2010

Παγωτό με γεύση ...φάβας ! Στη Σαντορίνη...

Κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο που θα... γαργαλίσει τον ουρανίσκο και θα απογειώσει την ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών γευσιγνωστών «τρέχει» στη Σαντορίνη. Ενα ορεκτικό θα ανοίξει την όρεξη και θα προετοιμάσει -όποιον το γευτεί- για τις ευχάριστες γαστρονομικές εκπλήξεις που τον περιμένουν. Σε ένα εστιατόριο κοντά στην πλατεία του Πύργου στο κυκλαδίτικο νησί, σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία που...

προσφέρει τη μαγευτική θέα του ηφαιστειακού τοπίου, υπάρχει ένα παγωτό έτοιμο να σας δροσίσει, αλλά όχι να σας γλυκάνει. Πρόκειται για το παγωτό με γεύση φάβας διά χειρός του 64χρονου Γιώργου Χατζηγιαννάκη.

Οπως μας εξηγεί ο ίδιος, πρόκειται για ένα αλμυρό παγωτό που σερβίρει στο εστιατόριό του και δεν περιλαμβάνεται στο μενού αφού προσφέρεται ως πρόγευμα σε όλους τους πελάτες. Αυτό το πραγματικά ιδιαίτερο πιάτο σερβίρεται με σάλτσα ντομάτας, γαρνιρισμένο με λίγη κάπαρη.

Ο κ. Γιώργος έχει και στο παρελθόν πειραματιστεί αρκετά με τη φάβα φτιάχνοντας κρέμες, τάρτες και κρέπες. Οπως μας είπε ο ίδιος, αρκετή επιτυχία είχαν η κρέπα και η τάρτα, «όμως άσχετα με την επιτυχία ενός πιάτου», όπως λέει, «εμείς πειραματιζόμαστε συνέχεια και τα αλλάζουμε. Δουλεύω 24 χρόνια τη φάβα και έχω κάνει πολλές παραλλαγές. Αυτό έκαναν οι παλιές νοικοκυρές, αυτό κάνουμε και εμείς οι σύγχρονοι. Η ευρηματικότητα στην κουζίνα άλλωστε βοηθάει στην ανάδειξη τόσο ενός προϊόντος όσο και ενός τουριστικού προορισμού. Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε μια... εξτραβαγκάντζα! Ενα παιχνίδι με το παγωτό» δηλώνει ο 64χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Το παγωτό με γεύση φάβας είναι ένα εγχείρημα του κ. Γιώργου να περάσει τη φάβα στους ξένους τουρίστες, που έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τον ίδιον, είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς σε αλμυρά παγωτά καθώς στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται συχνά ως συνοδευτικά. «Αν δεν ανανεωθούμε θα μείνουμε για πάντα στον μουσακά και το σουβλάκι» λέει ο κ. Γιώργος και προσθέτει πως όποιος έχει περιέργεια για τη γεύση, δεν έχει παρά να επισκεφτεί το νησί και να το δοκιμάσει.


ΕΛΕΑΝΑ-ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ - ΕΣΠΡΕΣΣΟ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη