27 Ιουν 2010

Ο Τσάβες επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Μπασάρ αλ-'Ασαντ.Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ άρχισε την πρώτη επίσκεψη του στη Λα

Βενεζουέλα - Συρία... Μεγάλοι σύμμαχοι!

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-'Ασαντ άρχισε την πρώτη επίσκεψη του στη Λατινική Αμερική από το Καράκας, όπου ο βενεζουελανός ομόλογός του Ούγκο Τσάβες του επεφύλαξε χθες Σάββατο θερμή υποδοχή και έπλεξε το εγκώμιο της Συρίας που "σηκώνει πάντα το λάβαρο του αραβικού σοσιαλισμού".
Ο Τσάβες, ο οποίος είχε μεταβεί στη Συρία το 2006 και το 2009, υπογράμμισε πως είναι "τιμή" για τη Βενεζουέλα το ότι είναι η πρώτη χώρα που υποδέχεται τον 'Ασαντ κατά την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, που θα τον οδηγήσει επίσης στην Κούβα, τη Βραζιλία και την Αργεντινή.
"Καλούμεθα να διαδραματίσουμε έναν ουσιαστικό ρόλο στην απελευθέρωση του κόσμου από τον ιμπεριαλισμό, την καπιταλιστική και νεοφιλελεύθερη ηγεμονία που απειλεί σήμερα την επιβίωση του ανθρώπινου είδους", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
"Η Συρία εμφανίζεται ενώπιον του κόσμου ως ένας αξιοπρεπής λαός που σηκώνει πάντα το λάβαρο του αραβικού σοσιαλισμού, ένας από τους ...μεγάλους ηγέτες του οποίου υπήρξε ο πατέρας σου", πρόσθεσε ο Τσάβες αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο Χάφεζ αλ-'Ασαντ, ο οποίος πέθανε το 2000.
Ο Μπασάρ αλ-'Ασαντ δήλωσε πως είναι "πολύ ευτυχής" που αρχίζει την επίσκεψή του από τη Βενεζουέλα, "μια ωραία χώρα που αντιστέκεται", και που συναντάει "τον γενναιόδωρο βενεζουελανό λαό".
"Υπάρχουν λίγοι πολιτικοί ηγέτες που έχουν το θάρρος να λένε όχι όταν πρέπει.
Ο Ούγκο Τσάβες αποκάλυψε την εικόνα μιας Βενεζουέλας που αντιστέκεται και έβαλε τη χώρα στη διεθνή σκηνή.
Υποστήριξε δίκαιες υποθέσεις, στη Λατινική Αμερική, στη δική μας περιοχή (της Μέσης Ανατολής) ή αλλού στον κόσμο", υπογράμμισε.
Η συνάντηση των δύο αρχηγών κρατών αποτελεί "τη συνέχεια ενός στρατηγικού σχεδίου συνεργασίας, κατασκευής ενός άξονα Καράκας-Δαμασκού", δήλωσε ο Τσάβες.
Οι δύο ηγέτες πρόκειται να υπογράψουν διάφορες συμφωνίες κατά την επίσκεψη του 'Ασαντ, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και των τροφίμων.
Μεταξύ τους περιλαμβάνεται συμφωνία για την κατασκευή ενός διυλιστηρίου πετρελαίου κοντά στη συριακή πόλη Χομς.

http://www.express.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη