20 Ιουν 2010

Θεμέλιος λίθος για νέο, καθεδρικό ναό στο Αργυρόκαστρο

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στον ιερό Ναό των Ταξιαρχών, στην πόλη του Αργυροκάστρου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, επισήμους και πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο της Μητροπόλεως όπου θα ανεγερθεί ο νέος Καθεδρικός Ναός που θα φέρει το όνομα της Αναστάσεως του Κυρίου, το νέο Μητροπολιτικό Μέγαρο, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Μέχρι την έγκριση του οικοπέδου και της άδειας οικοδομής, η εκκλησία αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες με βασικό πολέμιο τον Δήμαρχο της πόλης κ. Flamur Bime. Παρόλα αυτά ο κ. Bime ήταν παρόν στην τελετή και άκουσε την ομιλία γεμάτη νόημα του μακαριότατου όπου μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Κάθε ναός που χτίζεται, είναι ένα κέντρο προσευχής, ελπίδας και αγάπης, είναι, ένα κέντρο που θα στηρίζει την ενότητα του κόσμου. Είμαι σε περασμένη ηλικία και δεν ξέρω για πόσα χρόνια θα έρχομαι εδώ, εσείς τα παιδιά και οι άλλοι που θα ζήσετε περισσότερα χρόνια από εμένα, κάθε φορά που θα έρχεστε σε αυτό το εδώ να θυμάστε πάντα αυτό, ότι είμαστε σε ένα χώρο πίστης, συμφιλίωσης, κατανόησης, αγάπης και ελπίδας…»
Στην τελετή που ολοκληρώθηκε με το «Χριστός Ανέστη» παραβρέθηκαν ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Εργασίας Αλβανίας κ. Σπύρος Ξέρρας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος, ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Flamur Bime, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, έπαρχοι της περιοχής και πλήθος πιστών..

http://borioipirotis.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη