29 Ιουν 2010

Μικροένταση στο λιμάνι του Πειραιά

Από την zougla.gr που σήμερα ΔΕΝ απεργεί.
(Σχόλιο: εξάλλου το δικαίωμα στην απεργία είναι το ίδιο σημαντικό για αυτόν που απεργεί αλλά και για αυτόν που ΔΕΝ απεργεί)

Ξεκίνησε, λίγα λεπτά μετά τις 06:00 το πρωί, η σταδιακή προσέλευση των ναυτεργατών, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον απόπλου-κατάπλου των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Στις 06:15 μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν τον κατάπλου του πλοίου Αδαμάντιος Κοράης, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας. Στο λιμάνι βρίσκονται και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επίσης, 30 μέλη του ΠΑΜΕ έχουν περάσει την πύλη Ε4 του λιμανιού και βρίσκονται στον καταπέλτη του πλοίου «Νεφέλη». Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι λιμενικοί έκαναν περιπολίες στο λιμάνι, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας.

Να σημειωθεί ότι στις 07:15 το πρωί ξεκινήσαν κανονικά τα πρώτα δρομολόγια έξι πλοίων (Highspeed 4-5, Bluestar Naxos και Bluestar Ιthaki), αλλά ο απόπλους των Speedrunner 4 και 5 ήταν περιπετειώδης. Υπάλληλος του πλοίου κατά την προσπάθεια του να λύσει τους κάβους ήρθε αντιμέτωπος με ναυτεργάτες, οι οποίοι επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Τελικά, το πλοίο απέπλευσε, αφού το πλήρωμε πέταξε τους κάβους στη θάλασσα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη