8 Ιουν 2010

Το πόρισμα για την υπόθεση Βατοπεδίου στον ΠτΒ

Στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος παρέλαβε σήμερα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. Το πόρισμα παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής το... προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Μανώλη Μπεντενιώτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πετσάλνικος και ο κ. Μπεντενιώτης δήλωσαν:

Μ. Μπεντενιώτης: Κύριε Πρόεδρε σας παραδίδουμε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλό του Βατοπεδίου, το οποίο νομίζουμε ότι απηχεί το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.

Πρόεδρος της Βουλής: Κύριε Πρόεδρε και κύριοι συνάδελφοι, μέλη του προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής, το πόρισμα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας εργώδους προσπάθειας που κάνατε όλα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας. Είμαι σίγουρος ότι αυτή ήταν η προσπάθειά σας. Θέλω να πιστεύω ότι το πόρισμα θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης και της ανάδειξης της αλήθειας. Εκείνο που χρειάζεται όχι απλά ο πολιτικός κόσμος αλλά η ίδια η ουσία της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας είναι η διαφάνεια και αυτό ζητά και ο ελληνικός λαός. Γιατί ο στόχος είναι και πρέπει να είναι ένας: διαφάνεια παντού, διαφάνεια για όλα, διαφάνεια για όλους.

Μ. Μπεντενιώτης: Κύριε Πρόεδρε όπως ακριβώς φαίνεται και στο έγγραφο που συνοδεύει το πόρισμα που σας παραδίδουμε, ευχαριστούμε και εσάς και την Ολομέλεια για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε αλλά και για την κατανόηση στις οποιεσδήποτε δυσκολίες που συναντήσαμε. Και όπως θα δει ο οποιοσδήποτε μελετήσει τα πρακτικά και της σημερινής αλλά και των προηγούμενων συνεδριάσεων, όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί ομόφωνα και με αίσθημα ευθύνης σε αυτό ακριβώς που υπογραμμίσατε: η ηθική στην πολιτική και η διαφάνεια στη διακυβέρνηση.

Πρόεδρος της Βουλής: Για να μην επαναληφθούν ποτέ παρόμοια φαινόμενα. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε και στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς θα οριστεί ειδική συνεδρίαση γι’ αυτό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη