22 Ιουν 2010

Αθώος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έκθετος ο "Αγγελιοφόρος"

Σύμφωνα με ακριβέστατες πληροφορίες πριν από λίγο η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) παρέδωσε στον αντιεισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης το πόρισμα του ελέγχου της για τις καταγγελίες περί παράνομης προμήθειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η έρευνα έγινε μετά από παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση μετά πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος της Κυριακής".
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η ΥΠΕΕ ερευνά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ...

ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρήγγειλε και παρέλαβε με απ' ευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό, ένα σύστημα μηχανοργάνωσης (λογισμικό) έναντι τεράστιου ποσού.
Η ΥΠΕΕ δηλώνει στο πόρισμά της ότι δεν εντόπισε καμία παρανομία και καμία προμήθεια λογισμικού πόσω δε μάλλον με παράνομες διαδικασίες και προτείνει στην Εισαγγελία να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι εκπρόσωποι της εφημερίδας που έδωσαν καταθέσεις δεν έδωσαν το παραμικρό στοιχείο ή ντοκουμέντο για το δημοσίευμά τους. Αρκέστηκαν να επικαλεστούν τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το δημοσιογραφικό απόρρητο. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας θα πάρει σήμερα τις αποφάσεις του, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις είτε ασκεί ποινικές διώξεις είτε θέτει την υπόθεση στο αρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ (που ήταν ανυπόγραφο), ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε ειδική συνέντευξη Τύπου είχε καταγγείλει την εφημερίδα ότι παίζει περίεργο παιχνίδι, με στόχο να πλήξει την πολιτική του προσωπικότητα και να αναδείξει τις υποψηφιότητες για το Δήμο Θεσσαλονίκης πίσω από τις οποίες κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα.
Σίγουρα η εξέλιξη βάζει σε δυσχερή θέση την εφημερίδα και την καθιστά πολύ ευάλωτη στην περίπτωση που ο κ. Παπαγεωργόπουλος θελήσει να κινηθεί δικαστικά εναντίον της. Είναι βέβαιο ότι ένα δημοσίευμα που θίγει σίγουρα την τιμή και την υπόληψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, παίρνει την καλύτερη απάντησή του από την πλέον αρμόδια δημόσια υπηρεσία, οπότε διαψεύδεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο...
Είναι επίσης βέβαιο πως η εξέλιξη θα επηρεάσει και τό προεκλογικό κλίμα, καθώς "παίρνει πόντους" το επιχείρημα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι το κλίμα σκανδαλόλογίας είναι φτιαχτό από επιχειρηματικά συμφέροντα, οπότε ισχυροποιείται η δική του παρουσία στα εκλογικά πράγματα...
ANAΓΝΩΣΤΗΣ (και γνώστης)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη