10 Ιουν 2010

Επιστολή Ψωμιάδη σε Παπανδρέου

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την οποία ζητά τη συνεργασία του στο πλαίσιο των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για θέματα της αυτοδιοίκησης και την ανάπτυξη της...

Περιφέρειας.

«Τα προβλήματα είναι κοινά, δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα. Οι πολίτες απαιτούν από εμάς να είμαστε ενωμένοι και να συνεργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων τους», τονίζει ο Νομάρχης.

«Θεωρώντας δεδομένο το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση και την ενίσχυση της Περιφέρειας, σας ζητώ να κάνουμε πράξη όλοι μαζί την υπέρβαση των κομματικών γραμμών και να συνεργαστούμε, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της αυτοδιοίκησης και, ειδικότερα, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ει δυνατόν και με την κατάρτιση διακομματικού ψηφοδελτίου. Μόνο όλοι μαζί και ενωμένοι θα μπορέσουμε να κάνουμε ισχυρή την Περιφέρεια, τη Μακεδονία μας, την Ελλάδα μας», καταλήγει.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,


Η χώρα μας περνά μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση, τη σοβαρότερη ίσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως κι εσείς έχετε πολλές φορές πει δημόσια, οι δύσκολοι αυτοί καιροί απαιτούν συνεργασίες, συναινέσεις, παρά διχόνοιες και στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Αυτές τις συνεργασίες, πέρα και πάνω από κόμματα, έχουν περισσότερο ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες σήμερα. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» και την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, που αλλάζει τη δομή και τη λειτουργία του κράτους, οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε και να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες για το μέλλον της χώρας.

Εξάλλου, τα προβλήματα είναι κοινά, δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα. Οι πολίτες απαιτούν από εμάς να είμαστε ενωμένοι και να συνεργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Κατόπιν τούτων, και θεωρώντας δεδομένο το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση και την ενίσχυση της Περιφέρειας, σας ζητώ να κάνουμε πράξη όλοι μαζί την υπέρβαση των κομματικών γραμμών και να συνεργαστούμε, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της αυτοδιοίκησης και, ειδικότερα, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ει δυνατόν και με την κατάρτιση διακομματικού ψηφοδελτίου. Μόνο όλοι μαζί και ενωμένοι θα μπορέσουμε να κάνουμε ισχυρή την Περιφέρεια, τη Μακεδονία μας, την Ελλάδα μας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη