9 Ιουν 2010

Άρχισε η διάλυση της Αριστεράς..

Όπως το είχαμε προβλέψει (Η κρίση θα είναι και το τέλος της Αριστεράς.), άρχισε ήδη η διάλυση της Αριστεράς.
Στην ουσία άρχισαν να σπάνε οι πιο αδύναμοι κρίκοι του πολιτικού συστήματος.
Σήμερα λοιπόν ανεξαρτητοποιήθηκαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φ. Κουβέλης, Γρ. Ψαριανός, Θ. Λεβέντης και Ν. Τσούκαλης), που αποτελούν την ανανεωτική πτέρυγα του παλιού ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, δηλαδή το πιο ισχυρό τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα όλο αυτό το τμήμα της Αριστεράς.
Το ΚΚΕ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει, ούτε να επιχαίρει, καθόσον...
όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα θα έρθει η φωτιά και στο δικό σου. Ειδικά το ΚΚΕ είναι σε χειρότερη μοίρα, γιατί δεν έχει ούτε πρόταση εξόδου από την κρίση, ούτε προοπτική ενεργού συμμετοχής και βοήθειας στη δοκιμασία που περνάει η ελληνική κοινωνία, αλλά ούτε και ευελιξία συνεργασιών που μπορεί έστω να διαθέτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε η σταλινική του οργάνωση θα είχε προ πολλού διαλυθεί.
Η Αριστερά λοιπόν αποδεικνύει ότι κακώς υπήρχε τόσα χρόνια ως πολιτικός φορέας και παρείχε ιδεολογική και κυρίως ηθική κάλυψη στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, καθόσον, ούτε μπόρεσε να αποτρέψει να φτάσουμε στην κρίση που φτάσαμε, αλλά και κυρίως δεν θέλει και δεν έχει την ιδεολογική ευελιξία να συμμετάσχει ενεργά στην έξοδο από την κρίση.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη