17 Ιουν 2010

Προς τους δύο δραστήριους άντρες, που «διαχειρίζονται» σήμερα το μακεδονικό εντός και εκτός Ελλάδος!

Προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Κύριε Παπανδρέου οι Έλληνες σας εκλέξαμε για πρωθυπουργό έχοντας ξεκαθαρίσει μία πολύ σαφή «κόκκινη γραμμή» για το Μακεδονικό.
Να σας πούμε επίσης κάτι ακόμη. Δεν γίνεται να χαρίσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Έτσι λοιπόν η Μακεδονική ταυτότητα και καταγωγή, ανήκει στα 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων Μακεδόνων και αυτό δεν μπορεί να το χαρίσει κανένας πρωθυπουργός, κανένας άνθρωπος ότι θέση και αν έχει, πολύ απλά διότι ...ανήκει στον καθένα από αυτούς… Αυτό το δέυτερο, έτσι για να μην υπολογίζεται δίχως τον ξενοδόχο.

Προς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Η Ελλάδα έχει επίσημο, προσωρινό όνομα για τα Σκόπια και αυτό είναι το Fyrom. Δεν είναι σοβαρό να χρησιμοποιείς εσύ μεμονωμένα και κατ’ εξαίρεση ένα άλλο!
Ελπίζουμε να έχεις καταλάβει ότι τα σημαντικά ζητήματα στο θέμα είναι δύο.
1. Ότι 2,5 εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες δεν μπορούν να αλλάξουν όνομα και καταγωγή (δεν γίνεται να αλλάξει καταγωγή κάποιος που είναι από την Μακεδονία, από κει θα είναι, ότι και να κάνεις!)
και
2. Ότι το πρόβλημα των σκοπιανών είναι πως εμείς θα τους αποκαλούμε… οπότε μην προσπαθείς να το αλλάξεις αυτό.
Ο μέσος Έλληνας ξέρει πολύ καλύτερα από ότι φαντάζεσαι την ιστορία αυτή. Έχει έτοιμα στο μυαλό του δύο ονόματα και δεν είναι άλλα από το Σκοπιανός (που θα το χρησιμοποιεί σε περίπτωση που ξεπουληθεί το θέμα) και Σλαβομακεδόνας σε περίπτωση που γίνει έντιμος συμβιβασμός με τους φίλους της Φύρομ.

Αυτά, διότι όπως είπαμε σε άλλα ποστ ο κόσμος βαριέται τις μεγάλες αναλύσεις!
Για το TaXalia/t:c

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη