10 Ιουν 2010

Ισόβια "δούλοι" στο αίτημα (εν ονόματι) της ανταγωνιστικότητας!

Άρθρο του Σταύρου Κυριαζή
(που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε ΟΛΟΙ)
Οι κυνηγοί του «κινέζικου ονείρου»
Η απίστευτη περιπέτεια των Αφρικανών στην Κίνα
Κινδυνεύουν με απέλαση οι μετανάστες από τη μαύρη ήπειρο
Απίστευτο!!!
Αφρικανοί στην Κίνα, Κινέζοι και Ινδοί στο Ντουμπάι και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί στην Ελλάδα, Νοτιοαφρικανοί στην Ολλανδία, Γκανέζοι στο Βέλγιο, Ευρωπαίοι στις ΗΠΑ κ.ό.κ.
Μα, γιατί στριμώχνεστε έτσι βρέ παιδιά?
Το μεγάλο ερώτημα είναι:
Αφού στην Κίνα και στην Ινδία έχετε εργατικά χέρια, τότε γιατί προσφέρετε θέσεις εργασίας -στην ουσία ταλαιπωρείτε- τους καημένους τους Αφρικανούς???
Και σφού στην Ελλάδα...ανακοινώθηκε επίσημα (μόλις χθες) 11, 6% ανεργία -που φθάνει και στο 30% για κάποιες ομάδες, όπως οι νέοι και οι γυναίκες- ποιός διάβολος συνεχίζει να ενθαρρύνει και να υποκινεί ακόμη και σήμερα τους καημένους τους Ασιάτες, να έρχονται εδώ για θέσεις εργασίας στα φανάρια (για να πουλάνε φακούς, ομπρέλλες και λουλούδια)???

Μα, ποιοί άλλοι μπορούν να το κάνουν αυτό!!!

Παρά μόνον εκμεταλλευτές ανθρώπων και Μαφίες (τοπικές και υπερτοπικές, κρατικές και ιδιωτικές) !!!



Αφήστε, που η Κίνα τους πέφτει κοντύτερα από την Ελλάδα!!!

Και όπως βλέπετε θέλει εργατικά χέρια, αφού συνεχίζει να "ψαρεύει" Αφρικανούς!!!

Και μετά...
Κάποιοι "ψάχνονται" να επιλύσουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προιόντων και υπηρεσιών στο επίπεδο της περαιτέρω μείωσης του μισθολογικού κόστους!!!

Μα επιτέλους πόσο κάτω μπορούν να φθάσουν οι αμοιβές της εργασίας???

Ειδικά εδώ που φθάσαμε...
...Στην Κίνα, να θεωρούν υψηλές τις αμοιβές των Κινέζων!

Και να φθάνουμε σήμερα στο σημείο, να οργιάζει στην Κίνα η μετανάστευση -όχι η "εσωτερική" που άλλωστε αποτελούσε τον κανόνα από την εποχή του "Μεγάλου Τιμονιέρη"- αλλά εκείνη των "σύγχρονων νεόδουλων" της Μαύρης Ηπείρου, των «αφρικανών πεζικάριων της παγκοσμιοποίησης»* όπως τους αποκαλούν ορισμένοι!!!

Παντού Μαφίες, εκμετάλλευση ανθρώπων, απληστία επιχειρήσεων...

Τι άλλο θα δούμε ακόμη!!!

Εκτός του τεραστίου ανθρωπιστικού ζητήματος που δημιουργείται -λίγα μόλις χρόνια μετά το ανάλογης εμβέλειας έγκλημα της παιδικής εργασίας στην Κίνα, που έμεινε ατιμώρητο- τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό το ζήτημα και για όλους εμάς, στο Δυτικό κόσμο?

Μα είναι ευνόητο!!!

Όλα αυτά τα "κακά, ψυχρά και ανάποδα", στρέφονται -με τις συμφωνίες της GATT και υπό τις ευλογίες της- και εναντίον ημών, των Ευρωπαίων...

Γιατί, είναι αδύνατο να ανταγωνισθείς "δούλους" (με όλη τη σημασία της λέξης)!!!

Η μοναδική λοιπόν λύση προκειμένου να απελευθερωθούμε και εμείς από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα, είναι να απελευθερώσουμε πρώτα αυτούς!!!

Αλλά, πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό -και ποιός μπορεί να το κάνει- όταν όλα αυτά τα "κακά, ψυχρά και ανάποδα", "νομιμοποιούνται" εκ των προτέρων στις συνειδήσεις, με αμφίπλευρα πυρά και επιχειρήματα (δηλ. με κριτική τόσο εκ δεξιών όσο και εξ αριστερών)...

Γιατί, μπορεί μεν η κριτική να γίνεται με ...διαμετρικά αντίθετη λογική.

Αλλά, όπως είναι γνωστό, όταν ο στόχος είναι ο ίδιος, δεν αναμένεται τίποτε άλλο παρά το ίδιο (...αφόρητο) αποτέλεσμα!!!

Από τη μια μας απειλούν τα δόγματα της νεο-φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αλλά από την άλλη δεν μας διευκολύνει καθόλου η προσκόλληση σε αναλύσεις περί ταξικότητας...

Οι οποίες, μπορεί μεν να έχουν βάση, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται με λογικές ...à la carte!!!

"...Η επίσημη προπαγάνδα προωθούσε από την εποχή του Μάο την ιδέα ότι μόνο οι Δυτικοί μπορούσαν να είναι ρατσιστές, ενώ οι Κινέζοι εμφανίζονταν ως σημαιοφόροι των "θυμάτων του χρώματος του δέρματος" στο πλαίσιο του ιστορικού αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό...", λέει ο αρθρογράφος.

"Μόλιστα, ήταν ο ίδιος ο Μάο (Μεγάλος Τιμονιέρης), εκείνος ο οποίος το 1963 δήλωνε: "...στην Ασία, στην Αφρική, παντού στον κόσμο, υπάρχει ρατσισμός. Στην πραγματικότητα τα φυλετικά ζητήματα είναι ταξικά...", συνεχίζει.

* Marchal Roland (2007) "Hotel Bangkog-Sahara", in Voyages du developpement, Emigration, commerce, exil, Adelkha F. & Bayart J.-F. (ed.), Karthala, Paris.

Σταύρος Κυριαζής

Διαβάστε όλο το άρθρο της "Le Monde diplomatique", από την "Ελευθεροτυπία" της 6ης Ιουνίου 2010 http://www.enet.gr/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη