30 Ιουν 2010

Γ. Παπανδρέου: Θα πρέπει και οι bloggers, ναι, καλώ και τους bloggers, να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά

Απόσπασμα της ομιλίας πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συζήτηση του σ/ν του υπουργείου εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης:
Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων στο

διαδίκτυο - «πρόγραμμα διαύγεια»

Είχαμε δεσμευτεί για βαθιές αλλαγές μόνιμου χαρακτήρα, αλλαγές όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους, που κάνουν τη χώρα μας να γυρίσει σελίδα, που ανοίγουν μια τελείως διαφορετική, νέα εποχή.

Όλα αυτά, αποτελούν αλλαγές, άλλες μεγάλες, άλλες μικρότερες, που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός κράτους, το οποίο λειτουργεί υπέρ του πολίτη, προασπίζεται τα δικαιώματά του και δεν είναι απέναντί του.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να αναρωτηθούμε όλοι, πόσες φορές στο παρελθόν κυβερνήσεις, Υπουργοί, βουλευτές, είπαν τη φράση «να χυθεί άπλετο φως». Πόσοι είπαν τη φράση «διαφάνεια παντού».
Η λειτουργία του κράτους, είπαμε πολλές φορές, πως είναι η ρίζα του προβλήματος, ο μεγάλος ασθενής. Όχι δεν είναι το κράτος πρόνοιας.
Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, αν όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση ήταν ανοικτές, προσβάσιμες στους πολίτες.
Θα τολμούσε ποτέ κάποιος Υπουργός να προβεί σε πολυέξοδες ανακαινίσεις των γραφείων του, εάν έπρεπε πρώτα να αναρτήσει αυτή την απόφαση στο διαδίκτυο;
Θα πρέπει ο πολίτης, θα πρέπει και οι bloggers, ναι, καλώ και τους bloggers, να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά, όπως βέβαια και τα συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης, να συμμετάσχουν ενεργά στην επισήμανση, στην ανάδειξη των αρνητικών, που θα αποκαλυφθούν και θα αποκαλύπτονται, αλλά και στη δημιουργία προτάσεων, που μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και προτάσεις νόμου.
Σχόλια:
Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις...
Από το κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη, από τον μεγάλο ασθενή που είναι το κράτος;;
Δεν είναι το πρόβλημα το κράτος πρόνοιας, μας είπε ο πρωθυπουργός.. Τότε γιατί το αλλάζετε;
Άπλετο φως και διαφάνεια παντού όλα στο διαδίκτυο. Πολύ σωστό και εμείς αυτό επιζητούμε
Πότε θα δημοσιεύσετε τις συμβάσεις ανάθεσης έργου στην Lazard και στους Big 4;
Πότε θα μας πείτε πόσο πληρώνεται αυτή η περίφημη επιτροπή των σοφών-φίλων;
Πως μπορείτε να μιλάτε για διαφάνεια όταν προβαίνετε σε "απ ευθείας ανάθεση" στις πιο πάνω εταιρείες;Πότε θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι αποφάσεις και οι συμβάσεις έργου με Lazard και Βig 5 (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) ;;
Γιατί δεν μπορεί να βρεί κανείς εύκολα και άμεσα τις συμφωνίες που υπογράψατε (μνημόνιο, συμφωνία σύναψης δανείου κλπ) και θα πρέπει να ανατρέχει στις ανακοινώσεις τύπου του ΥΠΟΙΚ, όπου οι συμφωνίες είναι συνημμένες;
Nα συμβάλλουν οι Bloggers δημιουργικά !!!
Τι πάει να πει δημιουργικά, ποιος θα το κρίνει αυτό, ποιος θα αποφασίζει τι είναι δημιουργικό;
Θα υπάρχει φορέας που θα διαβάζει δηλαδή τα blogs και θα αποφασίζει τι είναι θετικό ή δημιουργικό και τι όχι;
Έλεος φτάνει πια !!!

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/bloggers-bloggers.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη