15 Ιουν 2010

Ασφάλιστρα Ι.Χ. ανάλογα με το point system

Καθορισμό του υψους των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα σε άμεση συνάρτηση με την συμπεριφορά των οδηγών, όπως αυτή καταγράφεται απο το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς των Οδηγών (ΣΕΣΟ, πρώην πόιντ σύστεμ) της τροχαίας, θα...

προβλέπει νέο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά των οδηγών.
Σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο που καταρτίζεται ήδη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του καλοκαιριού, εκτός απο την εφαρμογή πόιντ σύστεμ στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων η ασφάλιση όλων των οχημάτων θα γίνεται με την κάρτα ελέγχου των ΚΤΕΟ.
Αλλαγές εξετάζονται και σε ό,τι αφορά το ύψος και τη διαδικασία πληρωμής του προστίμου του ΚΟΚ για όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, το οποίο ανέρχεται σήμερα στα 400 ευρώ. Δεδομένων μάλιστα και των συχνών περιστατικών στα οποία αντί για παράβαση ΚΤΕΟ βεβαιώνεται άλλη χαμηλότερου προστίμου, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο το ποσό της παράβασης να μειώνεται στο μισό αν πληρωθεί σε διάστημα ενός μήνα από τη βεβαίωσή της και αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει στο μεταξύ εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τεχνικού ελέγχου. Στο μεταξύ, με το ίδιο νομοσχέδιο θα θεσμοθετηθεί και ο υποχρεωτικός έλεγχος των δικύκλων άνω των 50 κυβικών από ΚΤΕΟ και η έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μετατροπές στα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ, ενώ οι νομαρχίες έχουν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν τα απαραίτητα μηχανήματα.
http://www.asfalisinet.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη