15 Ιουν 2010

Εκτίναξη στο spread των ελληνικών ομολόγων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:03

Έντονα ανοδικά και πάνω από τα επίπεδα των 600 μονάδων βάσης κινείται την Τρίτη το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού. 

Συγκεκριμένα, το premium που ζητούν οι επενδυτές για διακράτηση τίτλων του ελληνικού Δημοσίου δεκαετούς διάρκειας διαμορφώνεται στις 641 μονάδες βάσης, κατά 71,3 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Την ίδια στιγμή, στις 278 μ.β. διαμορφώνεται το spread των πορτογαλικών ομολόγων, με άνοδο 22,5 μ.β. και στις 205 των ισπανικών, με άνοδο 3,9 μονάδων βάσης.

Τα πενταετή ελληνικά κρατικά CDS βρίσκονται στις 795,65 μονάδες.

Παράλληλα, η Citi ανακοίνωσε πως τα ελληνικά ομόλογα θα βγουν από τους δείκτες World Government Bond Index, EMU Government Bond Index και World Broad Investment Grade Bond Index μέχρι το τέλος του Ιουνίου λόγω της υποβάθμισής της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε junk από τη Moody’s, σύμφωνα με το Bloomberg.


«Μετά την απομάκρυνση, μια χώρα μπορεί να γίνει υποψήφια για επανένταξη αν πληροί τους κανόνες του WGBI. Αυτή η διαδικασία παίρνει τουλάχιστον έξι μήνες,» τόνισε η Citi.

http://www.capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη