25 Ιουν 2010

Σε Μασαλία και Ρώμη το «ΔΗΓΜΑ ΔΩΡΕΑΝ»του TV-100

Σε Μασαλία και Ρώμη ταξιδεύει το Σάββατο 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010, το «Δήγμα Δωρεάν» της TV-100 με στόχο να μελετήσει τα συστήματα ανακύκλωσης αστικών απορριμμάτων που εφαρμόζονται στις δύο αυτές πόλεις. Και στη συνέχεια να τα συγκρίνει με αυτά της Θεσσαλονίκης.

Το «συγκριτικό» ρεπορτάζ, που κάνει στις τρεις πόλεις ο Χρήστος Νικολαίδης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει τις διαφορετικές μεθόδους συλλογής, ενημέρωσης του κοινού και αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών. Στην εκπομπή μιλούν εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων των τριών πόλεων. Επίσης παρουσιάζονται στοιχεία και στατιστικές για τις επιδόσεις των πολιτών στην ανακύκλωση, σύμφωνα με την οποία οι Θεσσαλονικείς ανακυκλώνουν μικρότερες ποσότητες υλικών έναντι των Ρωμαίων και των «Μασαλιέρων», αλλά πολύ μεγαλύτερες από το μέσο Έλληνα.

Το ρεπορτάζ καταλήγει στις απίστευτες οφειλές που έχει, έναντι της Θεσσαλονίκης η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για ανάπτυξη της ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Την εκπομπή σκηνοθετεί ο Ζάχος Σαμολαδάς, οπερατέρ σε Ρώμη και Μασαλία ο Αντώνης Βουτσάς.

Την παραγωγή της εκπομπής υποστήριξε η εταιρία πληροφοριακών και ενεργειακών εφαρμογών Com and Com, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.



Η εκπομπή θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. και σε επανάληψη την Τετάρτη τα μεσάνυχτα. Το πρόγραμμα της TV-100 μεταδίδεται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα: www.fm100.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη