19 Ιουλ 2010

Κόβουν τη μετάδοση της ΕΤ3 με τον ενοχλητικό Άνθιμο

Μέλη του ΔΣ πρότειναν την κατάργηση της μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας!

Νέος γύρος αντιπαράθεσης στην ΕΡΤ για τις αποκλειστικές συμβάσεις. Η απόφαση για το τελικό ύψος των αμοιβών αναμένεται να ληφθεί στο διοικητικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης, αφού πρώτα διαπιστώθηκε πως αυτή που ελήφθη στις αρχές της εβδομάδας δεν...

μπορούσε να εφαρμοστεί επειδή περιείχε αυξήσεις, κάτι που δεν επιτρέπεται για τον δημόσιο τομέα.

Εκείνο όμως που προκαλεί πολύ μεγάλο προβληματισμό, με δεδομένο πως οι μισές περιπτώσεις της ΕΡΤ επί ΝΔ είναι στην εισαγγελία προς έρευνα, είναι πως «παίζουν» τώρα πρόσωπα από τον μηχανισμό που εγκαθίδρυσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος την περίοδο εκείνη. Μάλιστα, για την υπογραφή αποκλειστικής σύμβασης προορίζεται και πρόσωπο που βρίσκεται μεταξύ των 7 εναντίον των οποίων έχει ασκήσει δίωξη η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου! Το ερώτημα είναι γιατί το σύστημα της ΕΡΤ επιμένει να προτείνει αποκλειστικές συμβάσεις σε πρόσωπα που... δεν εργάζονται, όταν μάλιστα η ΕΡΤ δηλώνει πως θα θεσπίσει ασυμβίβαστο για όσους έχουν παράλληλα απασχόληση σε άλλα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.
Το «Π» έχει στη διάθεσή του τα ονόματα των ανθρώπων που προτάθηκαν για αποκλειστικές συμβάσεις και τις αμοιβές που τελικά δεν εγκρίθηκαν. Μεταξύ αυτών βρίσκονται διευθυντικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης που έχουν διακριθεί στο άθλημα της τεμπελιάς, αλλά και σύζυγοι πρώην ανώτατων στελεχών της ΕΡΤ. Ακόμη στη σχετική λίστα είναι παρουσιαστές, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφος του αθλητικού τομέα που φέρεται να συζητάει με ιδιωτικό δίκτυο, όπως και πολιτικοί συντάκτες.
Μάχη γίνεται και για το πρόγραμμα, αν και με εξαίρεση το «Στην Υγειά μας» δεν έχει έγινε ως τώρα κάποια άλλη έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο. Για τις παραγωγές δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά, αλλά όλοι περιμένουν να δουν αν θα εξακολουθήσει η «μόνιμη» εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών να έχει προγράμματα για την ΕΡΤ. Στην περίπτωση των εκπομπών θεωρείται δεδομένο πως πρόσωπα της προηγούμενης περιόδου θα κοπούν, την ίδια ώρα που ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης πιέζει για 3 παρουσιαστές εκπομπών και ειδήσεων οι οποίοι τώρα «φλερτάρουν» με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης παρουσιάστηκε το νέο προφίλ της ΝΕΤ, που θα εξακολουθήσει να είναι ενημερωτική, και της ΕΤ1 που θα επιδιώξει να αποκτήσει έναν πιο καθαρά πολιτιστικό χαρακτήρα. Έτσι, εκπομπές που συνδέονται με παλαιότερες υποχρεώσεις της ΕΡΤ θα επανεξεταστούν. Τέθηκε από μέλη του διοικητικού συμβουλίου η μη αναγκαιότητα μετάδοσης της Θείας Λειτουργίας, αλλά η Διεύθυνση Προγράμματος απάντησε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρακολουθούν χιλιάδες τηλεθεατές. Αυτό όμως που θα γίνει, με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, είναι η κατάργηση των δύο παράλληλων μεταδόσεων της κυριακάτικης λειτουργίας από την ΕΤ1 και την ΕΤ3 για να φιμώσουν τον ενοχλητικό Άνθιμο. Για το πρόγραμμα της ΕΤ3 δεν γίνεται καμία αναφορά, διότι αυτή δεν έχει νέα διοικούσα επιτροπή, ενώ ο πραγματικός λόγος είναι πως ανήκει στους «θεσσαλονικάρχες» πολιτικούς.
Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι πως στην ευθύνη των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ βρίσκεται η έγκριση για το νέο πρόγραμμα των κρατικών καναλιών εκπομπών το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 450.000 ετησίως. Όπως αποφάσισε το ΔΣ, ο διευθύνων σύμβουλος και οι γενικοί διευθυντές ενημέρωσης και προγράμματος έχουν την εξουσιοδότηση να εγκρίνουν εκπομπές των οποίων το κόστος φθάνει τις 120.000 ευρώ το επεισόδιο. Για τις αποφάσεις τους θα πρέπει απλώς να ενημερώνουν τα μέλη του ΔΣ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο διευθύνων σύμβουλος και οι δύο γενικοί, Βασίλης Μπίτσης και Ελένη Χοϊδά, είναι πανίσχυροι στο ραδιομέγαρο, έχουν όμως και την πλήρη ευθύνη για προγράμματα που εγκρίνουν.
Τέλος, δύο ειδικότητες έκοψε το ΑΣΕΠ από τη λίστα των συμβασιούχων εργασίας που ζήτησε η ΕΡΤ για τις προσλήψεις που θα κάνει η διοίκηση με δική της προκήρυξη την οποία ετοιμάζει για το τέλος αυτού του μήνα. Η ΕΡΤ είχε ζητήσει την έγκριση 21 ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι, καμεραμέν, παρουσιαστές, παραγωγοί κ.λπ.), ονομάζοντάς τες «καλλιτεχνικό προσωπικό», το οποίο ως γνωστόν εξαιρείται από το ΑΣΕΠ. Κόπηκαν δύο ειδικότητες, ο γραφίστας και ο παρουσιαστής στη νοηματική γλώσσα, και έτσι η ΕΡΤ θα προκηρύξει 400 και πλέον θέσεις για 19 συνολικά ειδικότητες. Στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση εντάσσονται λιγότερες από 400 θέσεις συμβασιούχων εργασίας στις ειδικότητες των οδηγών, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

paron.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη