Η κ. Μπακογιάννη έστειλε χθες το διαδικυακό της μήνυμα και κάλεσε τους ανθρώπους του διαδικτύου στη δημιουργία ενός «Φόρουμ για την Ελλάδα», όπως το ονόμασε.
Επί μερικών εξ αυτών που είπε η κ. Μπακογιάννη έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1) Παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη και η ίδια και είπε ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη των λαθών της. Όμως παρόλα τα λάθη που ομολόγησε και την ευθύνη που ανέλαβε, αντί να τα μετουσιώσει αυτά σε πράξη και να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή ώστε....
να έρθουν στην επιφάνεια νέα και άφθαρτα πρόσωπα, αντιθέτως δήλωσε ότι θα συνεχίσει η ίδια για το καλό του τόπου.2) Δεν διατύπωσε καμία ιδεολογική πρόταση, ούτε έδωσε κάποιο συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα, αλλά ολόκληρος ο πολιτικός λόγος της ήταν, κατά τη γνώμη μας πάντα, μια ωραία έκθεση ιδεών από τα παλιά, χωρίς κάτι που να μπορεί να συγκινήσει τον κόσμο, να τον γεμίσει ελπίδα και να τον κάνει να πιστέψει.
3) Κατά τη γνώμη μας ολόκληρο τον πολιτικό λόγο της τον διέκρινε μια αγωνία για να μην καταρρεύσει το ισχύον πολιτικό σύστημα, το οποίο κατά την άποψή μας είναι σάπιο και διεφθαρμένο και είναι το απόλυτα υπεύθυνο για το σημερινό μας κατάντημα, γι’ αυτό και πρέπει να το «βοηθήσουμε» να καταρρεύσει. Δηλαδή διακρίναμε έναν μεγάλο συντηρητισμό σε σχέση με το ισχύον πολιτικό σύστημα.
4) Υπεραμύνθηκε του μνημονίου και μάλιστα ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να γίνει πιο τολμηρό!!!
5) Τέλος, κατηγόρησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για «οπορτιουνισμό», για πολιτική του «ώριμου φρούτου» και για πολιτική επένδυση στην κατάρρευση της χώρας, αγνοώντας παντελώς τις οικονομικές προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από την κρίση, που έκανε πριν λίγες μέρες.
Επαναλαμβάνουμε ότι η δική μας άποψη από την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη είναι ότι αυτή τη διέκρινε μια αγωνία για το ήδη καταρρέον πολιτικό σύστημα και ένα κάλεσμα σε συστράτευση για τη διάσωσή του.
Σε αντίθεση, υπενθυμίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επανειλημμένα έχει μιλήσει για την ανάγκη αλλαγής του πολιτικού συστήματος και μάλιστα κάλεσε και τον κ. Παπανδρέου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, να αναθεωρήσουν το Σύνταγμα, εισάγοντας ριζικές τομές.