10 Ιουλ 2010

Η βασιλευόμενη πέθανε, η προεδρευόμενη πεθαίνει, ώρα για προεδρική..

Το πολιτικό σύστημα της βασιλευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας κατ’ επανάληψη είχε αποτύχει στο παρελθόν στη νεώτερη ιστορία μας και είχε οδηγήσει τη χώρα σε κρίσεις και επικίνδυνες καταστάσεις με τελευταία την επιβολή της εφτάχρονης δικτατορίας. Αυτό το πολιτικό σύστημα πλέον πέθανε και ενταφιάστηκε οριστικά.
Το πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, πανομοιότυπο της βασιλευόμενης, με τη μόνη διαφορά, ότι αντί ο ανώτατος τυπικά άρχων να είναι κληρονομικός, αυτός διορίζεται στην ουσία από τον εκάστοτε πρωθυπουργό, οδήγησε....

στη σημερινή οικονομική κρίση, αλλά και στη διαφθορά και στη σήψη τόσο στον πολιτικό όσο και στον κοινωνικό μας βίο. Αυτό το πολιτικό σύστημα πεθαίνει καταρρέοντας με πάταγο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υποστηρικτών του να το αναστηλώσουν. 
Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξει η σκέψη μας. Ήρθε η ώρα να περάσουμε σε άλλο πολιτικό σύστημα, αυτό της προεδρικής πιο άμεσης δημοκρατίας, με πολύ μεγαλύτερη και αμεσότερη λαϊκή συμμετοχή.
Πρέπει η σκέψη μας να απελευθερωθεί εντελώς από το πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπαταλήσουμε δυνάμεις αλλά και πολύτιμο πολιτικό χρόνο για την αναστήλωση και συντήρησή του. Δεν πρέπει να διαθέσουμε πλέον ούτε δευτερόλεπτο σε μια αποτυχημένη και χαμένη υπόθεση.
Εδώ και τώρα πρέπει να τραβήξουμε μπροστά, όλοι μαζί.
Εξάλλου, μαζί με την κατάρρευση της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θα καταρρεύσουν και θα εξαφανιστούν μαζί της και όλοι εκείνοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες του τόπου, που παρότι είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια μας, εντούτοις θέλουν να ηγηθούν και από πάνω της προσπάθειας για να μας σώσουν. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη