29 Ιουλ 2010

Τελευταία μέρα για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων


Μία ημέρα έμεινε πλέον για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων με τα στοιχεία των κατόχων τους, καθώς η προθεσμία λήγει την Παρασκευή.

Όσοι δεν δηλώσουν τα στοιχεία...τους, χάνουν αυτόματα τον αριθμό τους και διακόπτεται η σύνδεση.
Η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οποιουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου στα καταστήματα των εταιρειών, στα ΕΛΤΑ και σε άλλες αλυσίδες με την προσκόμιση αντίστοιχου αποδεικτικού έγγραφου (ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.).
Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να δηλώσουν «ναι ή όχι», αν επιθυμούν να φαίνεται το κινητό τους στην υπηρεσία πληροφοριών καταλόγου.
Μετά τις 30 Ιουλίου η εταιρεία υποχρεούνται να διακόψει άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, έστω και αν έχει καταβληθεί από τον ανώνυμο συνδρομητή το οικονομικό αντίτιμο του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

και να πούμε μπράβο στο Greece-Salonika που δυόμιση χρόνια πριν έγραφε σε άρθρο αναγνώστη του ... για το θέμα των καρτοκινητών

... ...
Εκατομμύρια ανώνυμα καρτοκινητά υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα. Ο κάθε ανώνυμος κάτοχός τους μπορεί να στέλνει ανώνυμα (με απόκρυψη ή χωρίς!) συκοφαντικά μηνύματα σε όποιον θέλει με SMS ή και φωνητικά, χωρίς κανένας να μπορεί να τον εντοπίσει (εδώ δεν εντόπισαν ποιος υπέκλεπτε τον Πρωθυπουργό!).
Τουλάχιστον στα blog όταν κάποιος ψευδώς ή όχι ψευδώς μήνυσε για κακούργημα κάποιο blog, βρέθηκε άκρη…Θυμίζω ότι καρτοκινητά εκτός από τους "φτωχούς", χρησιμοποιούν και άλλες «ομάδες» ανθρώπων όπως: έμποροι ναρκωτικών, όπλων, σωματέμποροι, εκβιαστές, ρουφιάνοι, κοινοί συκοφάντες κλπ.Δεν βλέπουμε κανέναν νόμο να θέτει υποχρεωτικά την αγορά καρτοκινητού με ταυτότητα... ...

... ...

Αυτό το άρθρο ήταν ένα λιθαράκι αλλά γιατί όχι και η "σπίθα" που άνοιξε τον δρόμο για την καταγραφή των ανώνυμων καρτοκινητών από την πολιτεία.
Αυτός είναι ο ρόλος των μπλογκς στην Δημοκρατία. Για αυτό τα μπλογκς ενοχλούν κύριοι... επειδή οι πολίτες έχουν φωνή. Αλλά αυτό δεν αλλάζει πλέον με τίποτε.
Η όποια προσπάθεια για να "σαμποταριστεί" ο χώρος θα ανατραπεί από τους ίδιους τους πολίτες.


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/07/blog-post_225.html#ixzz0v3ZJyX62
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη