2 Ιουλ 2010

Σωρεία περιπτώσεων κακοδιοίκησης στο Δημόσιο προκυπτουν από...

...την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Καταπέλτης είναι για ακόμα μία χρονιά η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μεταξύ άλλων:
- αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.

- διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ’ αμοιβή σε 19 επιτροπές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες και παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.

- πανεπιστημιακός γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του, φεύγοντας, τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1-4-04 έως 2-9-09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Αύξηση, αλλά μικρότερη, παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο.

Ωστόσο, το «μεγάλο φαγοπότι», όπως είπε ο κ. Ρακιτζής, έγινε στις δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή, στο εξής απαγορεύεται ο δανεισμός των τοπικών αρχών αν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αφού είναι πλέον απαραίτητο να εξασφαλίσουν το 20% του ποσού, που αιτούνται ως δανειοδότηση. Σχολίασε μάλιστα, πως αμφιβάλλει αν θα υπάρξει πλέον ενδιαφέρον για το αξίωμα των δημάρχων.

2008-03-19 'Εκθεση ελέγχου για τον Ασωπό
Απόσπασμα ελέγχου νομιμότητας και πληρότητας δικαιολογητικών των αδειών διάθεσης υγρών αποβλήτων 19 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ασωπού ποταμού....
2008-03-21 Σχινιάς - Ενδιάμεση έκθεση ελέγχου
Ενδιάμεση έκθεση επιθεώρησης - ελέγχου για το καθεστώς των αυθαιρέτων κατασκευών στον αιγιαλό του εθνικού πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα. ...
2008-10-31 Έκθεση ελέγχου επιμολυσμένου ηλιελαίου
Διερεύνηση των πιθανών αδυναμιών των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των ευθυνών για αμέλεια ή καθυστερημένη εκδήλωση ενεργειών, κατά το συνολικό χειρισμό του θέματος...
2009-07-27 Σχινιάς - Καθεστώς αυθαιρέτων κατασκευών
Έκθεση ελέγχου για το καθεστώς αυθαιρέτων κατασκευών στον αιγιαλό του εθνικού πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα....
2010-01-13 ΤΡΑΜ Α.Ε. νομιμότητα προσλήψεων
Έκθεση ελέγχου για τη νομιμότητα των προσλήψεων του προσωπικού στην ΤΡΑΜ Α.Ε....
2010-03-05 ΑΜΕΛ Α.Ε. νομιμότητα προσλήψεων
Έκθεση ελέγχου για τη νομιμότητα των προσλήψεων του προσωπικού στην ΑΜΕΛ Α.Ε (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ)....
2010-07-01 ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
Έκθεση ελέγχου για τη νομιμότητα των προσληψεων του προσωπικου στην Κτηματολόγιο Α.Ε....


Πηγές:http://www.skai.gr | http://www.gedd.gr/news.php
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη