29 Ιουλ 2010

Συνάντηση του προέδρου της Βουλής με ομογενείς μαθητές

Δείτε φωτογραφίες εδώ
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχθηκε στο Κοινοβούλιο ομογενείς μαθητές από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, το Μοναστήρι της FYROM και την Αλβανία. Τα παιδιά προέρχονται από 13 σχολεία της Μαριούπολης, ένα σχολείο του Μοναστηρίου και 6 σχολεία της Βορείου Ηπείρου, στα οποία διδάσκονται η ελληνική γλώσσα και ιστορία, καθώς...

και παραδοσιακοί χοροί. Το πρόγραμμα αυτό, που λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια, στηρίζεται από το Σύνδεσμο των Φίλων της Μαριούπολης, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχει ενεργά και η Βουλή των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τους 50 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, «γιατί -όπως ανέφερε- κρατάτε ζωντανή τη γλώσσα μας, την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Έναν πολιτισμό που δεν ανήκει μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο, αφού, όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, έβαλε τη δική της σφραγίδα με τον πολιτισμό της στις τέχνες, τις επιστήμες, τη φιλοσοφία, γενικότερα στη δημιουργία και την πρόοδο των ανθρώπων. Εδώ στην Ελλάδα γεννήθηκαν πανανθρώπινες, πανάρχαιες πλέον αξίες που σφράγισαν και πρέπει να χαρακτηρίζουν το σύγχρονο κόσμο, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία».

Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ακόμη ότι «η ελληνική γλώσσα θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίζετε όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό που αποτελεί τη βάση του δυτικού πολιτισμού, έχει όμως επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο. Χαιρόμαστε που βρίσκεστε σήμερα εδώ, στην πατρίδα μας την Ελλάδα, που έχει ως βασικές αρχές τη διαφύλαξη της ειρήνης, τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες και στους λαούς, την αλληλοκατανόηση και μέσα από τη συνεργασία την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα».

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θάνος Παπαϊωάννου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη