6 Ιουλ 2010

Ναρκωτικά: Εξαρτημένος ο Πρωθυπουργός ...από ευχολόγια

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Για ακόμα μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου απογοητεύει όσους πίστεψαν ότι θα πραγματοποιούσε όσα ριζοσπαστικά ευαγγελιζόταν πριν αναλάβει την εξουσία. Στην σημερινή σύσκεψη για το ζήτημα των ναρκωτικών, επιβεβαίωσε ότι από τις ρηξικέλευθες προτάσεις του παρελθόντος, που αποσκοπούσαν στην μείωση της βλάβης και στο χτύπημα...

των κυκλωμάτων διακίνησης, δεν έχουν παραμείνει παρά μόνο οι αυτονόητες διακηρύξεις για την πολιτική πρόληψης του φαινομένου. Το ζήτημα των ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με διακηρύξεις χιλιοειπωμένες: απαιτεί γενναίες πολιτικές αποφάσεις.

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού πισωγύρισμα στην πολιτική για τα ναρκωτικά. Είναι κατανοητό να έχει ξεχάσει, μαζί με τις υπόλοιπες εξαγγελίες του, όσα πρότεινε το 1997, αλλά και το 1991, με την υπογραφή του σε αντιαπαγορευτική εκστρατεία γνωστού εντύπου, είναι απαράδεκτο, όμως, να αγνοεί ότι οι προτάσεις για άλλη πολιτική ναρκωτικών εφαρμόζονται ήδη με επιτυχία σε χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, ή η Ελβετία. Σε τελική ανάλυση δεν μπορούμε να συνεχίζουμε πολιτικές που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο με μόνο αποτέλεσμα «να σκοτώνουμε τους χρήστες και να πλουτίζουμε τους εμπόρους».

Η εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη