19 Ιουλ 2010

Απορρίπτει η ΔΕΗ τα περί ευθυνών της στις φωτιές σε Βαρνάβα - Καπανδρίτι

Αποκλείει η ΔΕΗ το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές σε Βαρνάβα και Μικροχώρι Καπανδριτίου να οφείλονται σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της.

Αρμόδια στελέχη της επιχείρησης δήλωσαν απόψε ότι η επιχείρηση «εκτελεί όλους τους προβλεπόμενους συστηματικούς ελέγχους, κλαδέματα και αποψιλώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών».Σημείωσαν ακόμη πως από όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΔΕΗ, δεν προκύπτει από πουθενά οιαδήποτε ευθύνη της. Αντίθετα η επιχείρηση έχει πληγεί από τις πυρκαγιές καθώς έχει υποστεί ζημιές το δίκτυο (καμένοι στύλοι, γραμμές).

Επίσης, τόνισαν ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές η ΔΕΗ σε συνεργασία και μετά από εντολή της Πυροσβεστικής προχώρησε σε διακοπή ηλεκτροδότησης των περιοχών που κινδύνευαν.

Διαβεβαίωσαν δε ότι η ΔΕΗ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και θα προσκομίσει όσα στοιχεία της ζητηθούν προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Γκύζης διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν οι πυρκαγιές οφείλονται ή όχι σε πλημμελή συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη