6 Ιουλ 2010

Για πόσο βλάκες μας περνάτε κε Παπαδημητρίου;;


Aγαπητό Τα Χάλια,

Για δεύτερη ημέρα ο δημοσιογράφος (Μπάμπης Παπαδημητρίου) του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ προσπαθεί να μας πείσει ότι η απελευθέρωση...
των κλειστών επαγγελμάτων είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας.
Στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων μας παρουσίασε μια μελέτη του ΙΟΒΕ, κατά την οποία ήταν φανερό ότι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα επιδρούσε θετικά σε μια σειρά από οικονομικούς αριθμοδείκτες που αφορούν την απασχόληση, την προσέλκυση επενδύσεων ακόμα και την μείωση του δημοσίου ελλείματος. Μάλιστα παρουσίασε πίνακα στον οποίον για τα έτη 2011 και 2012 το δημόσιο χρέος θα είναι αισθητά μειωμένο αν απελευθερωθούν ΤΩΡΑ,, όπως τόνισε, τα κλειστά επαγγέλματα. Τα νούμερα ήταν:

1) για το 2011 133% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το έλλειμα με απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αντί για 143% χωρίς αυτήν
2) για το 2012 138% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το έλλειμα με απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αντί για 146% χωρίς αυτήν.
Εγώ να θυμήσω απλά ότι το έλλειμα ΣΗΜΕΡΑ είναι 124% του ΑΕΠ, ή και χαμηλότερα. Τώρα τους ξέφυγε ότι το 2012 θα έχουμε μεγαλύτερο έλλειμα κατά 20%.
Δεν μπορεί να υπερθεματίζεις ότι θα έχεις μείωση 8-10% του ελλείματος αν έχεις απελευθερώσει τα κλειστά επάγγέλματα και να παραλείπεις να σημειώσεις ότι η αύξηση του ελλείματος θα είναι διπλάσια με την πολιτική που ακολουθείτε.

Σήμερα μας παρουσίασε πίνακα (διάγραμμα) για την ανταγωνιστικότητα. Οπου όπως θα δείτε και στην συνημμένη είκονα οι χώρες που βρίσκονται κοντά στο κέντρο των αξόνων είναι χώρες που η οικονομία τους είναι πολύ ανταγωνιστική γιατί ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. Οπως βλέπεται οι χώρες αυτές με σειρά είναι οι ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ (ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ) και η ΙΡΛΑΝΔΙΑ. Ναι !!!! Η Ιρλανδία που έιναι μέλος των P.I.I.G.S, Αυτό "ξέχασε" να μας το πεί ο κύριος Παπαδημητρίου. Δηλαδή ότι η συνταγή που προτείνει δεν είναι πανάκεια όπως φαίνεται από το παραδειγμα της Ιρλανδίας. Ακόμα και η Μεγ.Βρετανία (2η στον πίνακα του κου Παπαδημητρίου) ταλαιπωρείτε από έντονα προβλήματα και έχει προβεί σε δραστικές περικοπές.

Δεν ανήκω ως επαγγελματίας σε καμία από αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων. Μου προκαλεί εντύπωση όμως η αγωνία και η συνεχής προσπάθεια να περάσει το συγκεκριμένο μέτρο. Ειδικά η αγωνία του κου Παπαδημητρίου.

Δ.Κ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη