23 Ιουλ 2010

Στην Καστοριά: Φίδι μπήκε σε σπίτι κι έφαγε τα καναρίνια!

Φίδι εισέβαλε σε σπίτι στην Καστοριά! Μια αξέχαστη και άκρως τρομακτική εμπειρία έζησαν τα μέλη μιας οικογένειας, όταν βρέθηκαν τετ-α-τετ με μια… δίμετρη δεντρογαλιά που είχε μπουκάρει στο διαμέρισμά τους.

Η απίστευτη περιπέτεια των ανυποψίαστων μελών της οικογένειας ξεκίνησε όταν...

επιστρέφοντας στο σπίτι τους αντιλήφθηκαν πως μέσα σε αυτό βρισκόταν ο απρόσκλητος επισκέπτης που, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είχε άδειο στομάχι και άγριες διαθέσεις!

Μόλις αντίκρισαν το φίδι, τα μέλη της οικογένειας πάγωσαν και προς στιγμήν σκέφτηκαν να εγκαταλείψουν… τρέχοντας το διαμέρισμα, φοβούμενοι πως το μεγάλο φίδι μπορεί να αντιδράσει στην παρουσία τους και να τους επιτεθεί. Ωστόσο τα σχέδιά τους για άμεση οπισθοχώρηση άλλαξαν ριζικά, όταν είδαν το φίδι να κατευθύνεται προς το κλουβί μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα πέντε καναρίνια τους και στη συνέχεια να τα καταβροχθίζει το ένα μετά το άλλο!

Ανήμποροι να σώσουν τα άτυχα πτηνά που έγιναν βορά στις ορέξεις της δεντρογαλιάς, αποφάσισαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέφθασε με ένα όχημα και τρεις άντρες! Ομως παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να εγκλωβίσουν το φίδι, εκείνο αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλος, με αποτέλεσμα η σκληρή «μάχη» μεταξύ των δύο πλευρών να διαρκέσει πάνω από μία ώρα.

Τελικά έπειτα από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες οι θαρραλέοι πυροσβέστες, που φορούσαν ειδικά προστατευτικά γάντια, κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον απρόσκλητο επισκέπτη σε μία από τις γωνίες του σπιτιού. Στη συνέχεια απελευθέρωσαν το φίδι σε απομακρυσμένη δασική περιοχή, μακριά από σπίτια και οικογένειες.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΡΕΣΟ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη