29 Ιουλ 2010

Ελληνική Δικαιοσύνη. Η αρνησιδικία χτυπάει κόκκινο.

Όσοι διαβάζετε αυτή την ανάρτηση δεν θα το πιστέψετε και όμως είναι αληθινό.
Αυτή τη στιγμή το Πρωτοδικείο Αθηνών προσδιορίζει δίκες (π.χ. Τακτική Μονομελούς) για το έτος 2013!!! Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Ένας πολίτης που προσφεύγει σήμερα στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θα περιμένει να δικαστεί η υπόθεσή του για πρώτη φορά το έτος 2013. ο δε δικηγόρος θα πρέπει να περιμένει να πληρωθεί μετά το 2013. Δεν φτάνει μόνο αυτό ακόμα και να δικαστεί η υπόθεση θα κάνει πολλούς μήνες μετά να βγει η απόφαση. Και όλα αυτά στον πρώτο μόνο βαθμό.
Υπάρχει και χειρότερο. Κανείς δεν...
είναι βέβαιος ότι το 2013 θα δικαστεί η υπόθεσή του. Μπορεί να ζητήσει αναβολή ο αντίδικος, μπορεί να υπάρχει γενική απεργία, μπορεί να γίνεται απεργία της ΑΔΕΔΥ, μπορεί να γίνεται απεργία των δικαστικών υπαλλήλων, μπορεί να γίνεται αποχή των δικηγόρων, μπορεί να γίνονται εκλογές, μπορεί να υπάρχει τηλεφώνημα για βόμβα κ.λ.π. Μόνο αν δεν συμβούν όλα αυτά και αν είναι ο πολίτης τυχερός και δεν έχει ασθενήσει και κάποιος από τους παράγοντες της δίκης, υπάρχει μια περίπτωση να γίνει η δίκη, διαφορετικά θα περιμένει άλλα τρία χρόνια μέχρι το 2016.
Αυτό δεν λέγεται πλέον απονομή δικαιοσύνης, αλλά αρνησιδικία.
Μιλάμε για τέτοιο ακριβώς κράτος, που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να εισπράττει.  
Ας μην πιάσουμε δε και το θέμα της ποιότητας των δικαστικών αποφάσεων. Αυτά θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση.
Εδώ υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό τόσο για τον κ. Παπανδρέου, όσο και για τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί η Δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας και όχι μόνο του Έλληνα πολίτη.
Λύσεις υπάρχουν πολλές. Πολιτική βούληση και ικανά κομματικά στελέχη δεν υπάρχουν.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη