3 Ιουλ 2010

Τριβές και αλληλοκαρφώματα μεταξύ υπουργών

Μείζον θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου οι συγκρούσεις μεταξύ υπουργών

Αναβρασμός επικρατεί, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου την προσεχή Πέμπτη.

Μείζον θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου αποτελούν οι συγκρούσεις μεταξύ υπουργών που δυσχεραίνουν το κυβερνητικό έργο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πιο πρόσφατο «ενδοκυβερνητικό μέτωπο» ήταν αυτό των...
κυρίων Παπακωνσταντινου και Λοβέρδου με αφορμή το ασφαλιστικό.

Μερικά από τα υπόλοιπα «μέτωπα» είναι αυτό των κυρίων Κατσέλη και Παπακωνσταντίνου με αφορμή τον πληθωρισμό και των κύριων Ρέππα και Παπακωνσταντίνου με αφορμή την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», διχογνωμία υπάρχει και στον τρόπο αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, καθώς ορισμένα κυβερνητικά στελέχη προτιμούν μία πιο επιθετική στάση, ενώ άλλα εκτιμούν πως δε συμφέρει την κυβέρνηση μία μετωπική σύγκρουση με τον Περισσό.

Παράλληλα, η ιδέα «πειρασμός» να μην ψηφίσουν ορισμένες από τις διατάξεις του ασφαλιστικού –εργασιακού νομοσχεδίου δε φαίνεται να έχει εξαλειφθεί από τη σκέψη ενός μικρού αριθμού βουλευτών της κυβέρνησης.

Επίσης, σοβαρή επιπλοκή συνιστά και το κύμα προσφυγών κατά του Μνημονίου που αναμένεται τις επόμενες μέρες από πολίτες και φορείς.

Δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα στραφούν κατά των επιμέρους διατάξεων του Μνημονίου, όπως αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη στα γραφεία του ΔΣΑ μεταξύ των προέδρου αυτού και των εκπροσώπων της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έχει αποστείλει επανειλημμένως μηνύματα στους υπουργούς του για αυτοσυγκράτηση.

Πάντως, ο πρωθυπουργός φαίνεται «δεσμευμένος» να μην προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν από τις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου.

http://www.skai.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη