30 Ιουλ 2010

Η άποψη του ΤαΧάλια για το θέμα της απεργίας των ΔΧ

(με την επιφύλαξη φυσικά ότι δεν γίνεται αυτά που γράφει ένας από την ομάδα να αντιπροσωπεύουν πλήρως όλους στο ΤαΧάλια) (Απόδειξη ότι όσο εγώ έγραφα το άρθρο άλλος φίλος έβαζε την παραπάνω δημοσκόπηση!)

Σαν TaXalia γενικά είμαστε κατά των ακραίων λύσεων, όπως αυτές των φίλων ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως αλλά και αυτή της κυβέρνησης.
Η καλύτερη λύση θα ήταν αναστολή κατάθεσης νομοσχεδίου ως τον Σεπτέμβριο και στο μεσοδιάστημα να κάνανε διάλογο. Αυτό θα είχε τερματίσει την απεργία και θα έφερνε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Από την άλλη, οι φίλοι οδηγοί έπρεπε από μόνοι τους να προβλέψουν την χορήγηση φορτηγών ασφαλείας στο κράτος, για ζωτικής σημασίας προϊόντα και υπηρεσίες.
Εξάλλου από εκεί έχουν και το όνομα Δημοσίας Χρήσεως (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας)

Φυσικά, υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσαν να πετύχουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να ταλαιπωρήσουν ή/και ζημιώσουν τόσες ομάδες πολιτών. Νομίζουμε...

ότι είναι ξεκάθαρη αυτή η άποψη.

Από την άλλη όμως –πρέπει- να παρατηρήσουμε ακόμη τέσσερα θεματάκια

1. Όπως ήδη είπαμε… Θα ήταν πολύ πιο φρόνιμο το νομοσχέδιο να κατατεθεί μετά τον Αύγουστο και αφού προηγηθεί στοιχειώδης διάλογος (εξάλλου σοσιαλιστικό κόμμα κυβερνάει)
2. Η κυβέρνηση ΠΡΕΠΕΙ να βρει τρόπο οι άνθρωποι που επένδυσαν ή δανείστηκαν για να αποκτήσουν μία τέτοια άδεια (σχετικά πρόσφατα) να μην χάσουν τις περιουσίες τους. Φυσικά ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει ομαλά.
3. Όμως, πως είναι δυνατόν τα τελευταία είκοσι χρόνια να αφήνουμε την κάθε ομάδα (κακώς φυσικά) να κλείνει τους δρόμους και να κόβει την Ελλάδα στα τρία ή στα δεκατρία (ακόμη και για ψύλλου πήδημα) και σήμερα να κάνουμε επιστράτευση(!) και επίταξη(!!) στους οδηγούς, εξαντλώντας την αυστηρότητα και τις δυνατότητες που οριακά μας δίνει το σύνταγμα και οι νόμοι;(κυρίως για περιπτώσεις πολέμου ή λοιμού ή μεγάλων καταστροφών κλπ) Γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε το ίδιο όταν τα κανάλια αντέδρασαν με το αγγελιόσημο στο ίντερνετ; Γιατί εκεί έκανε πίσω;
4. Όμως τέλος, πως είναι δυνατόν να δείχνουμε το σκληρότερο και πιο απάνθρωπο πρόσωπο στους –σχετικά προνομιούχους δεν λέω- αλλά νοικοκύρηδες και τίμιους επαγγελματίες ιδιοκτήτες δημόσιων μέσω μεταφοράς, όταν από την άλλη τα τελευταία τριάντα χρόνια η εκάστοτε αντιπολίτευση (και ιδίως οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της αριστεράς) τους χτυπούσαν την πλάτη ότι τίποτε δεν θα αλλάξει; (όπως μας είπε φίλος, έως πολύ πρόσφατα, κυβερνητικά στελέχη, τους διαβεβαιώνανε ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά από τις άδειές τους….οι αθεόφοβοι!)

Αυτά σαν υλικό για σκέψη!
Οι αναγνώστες του ΤαΧάλια φυσικά δεν μπορούν να έχουν μία ενιαία άποψή αλλά σίγουρα είναι ενημερωμένοι για όλες τις απόψεις αλλά και τα ουσιαστικά επιχειρήματα της κάθε μιας από αυτές.

TaXalia/d
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη