Η κλειστή συντεχνία των πολιτικών πότε θα ανοίξει;;;

30 Ιουλ 2010


Το κλειστό κλάμπ της πολιτικής ελίτ του τόπου (πολιτικά τζάκια και γόνοι), που έχει κάνει την πολιτική επάγγελμα και ανανεώνει τις «συμβάσεις» της ορισμένου χρόνου με τυπικές εκλογές, όπου το αποτέλεσμα είναι κατά μεγάλο μέρος ετεροκαθοριζόμενο από τα ΜΜΕ, πότε θα ανοίξει;;
Πότε θα ανοίξει η κλειστή κληρονομική δημοκρατία στο λαό;;


Share

4 σχόλια:

 1. 10"

  Το σκεφτόμουν να το γράψω!
  Όπως επίσης και η αφορολόγητη μεταβίβαση πολιτικής υπεραξίας (πολιτικός αέρας)

  Βλ. Στον γιο μου αφήνω το όνομά μου....

  Να ανοίξει τώρα το ημι-κλειστό επάγγελμα των πολιτικών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα τζάκια. Αν είχαμε πχ έναν πανέξυπνο, καταφερτζεί στους έξω, πολυμήχανο πατριώτη πολιτικό δεν θα είχαμε πρόβλημα αν γινόταν και ο υιός του πολιτικός. Θα λέγαμε κάτι θα έχει άπο τον πατέρα του.
  Η ποιότητα τον πολιτικών μας είναι χάλια που αμέσως σκέφτεσαι ότι τα ίδια σκατά θα είναι και ο γιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Παπανδρέου, η Μητσοτάκη και ο Καρατζαφέρης μας εύχονται "γκαλό κουράγκιο".

  http://lamogios.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρητορικό ερώτημα ο τίτλος ...

  "Στη δομή της, η συντεχνία, αποτελείται από τρεις βασικούς συντελεστές: τον μάστορα, τον κάλφα το βοηθό του μάστορα και το τσιράκι ή μαθητευόμενο. Αρχηγός της συντεχνίας ήταν ο πρωτομάστορας, ο εκλεγμένος εκπρόσωπός της και μεσολαβητής μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων. Πέραν της φροντίδας για τη συλλογή των φόρων, ήταν υπεύθυνος για τη σύναψη συμφωνιών μεταξύ των μαστόρων[2], καθόριζε τις τιμές των ειδών που κατασκεύαζαν ή εμπορεύονταν, όριζε τα ημερομίσθια, εξασφάλιζε γρήγορη και συμφέρουσα προμήθεια των πρώτων υλών από τους τόπους της παραγωγής τους και μεριμνούσε για τη δίκαιη κατανομή τους[3]. Τα περισσότερα ισνάφια διέθεταν μεγάλα οικονομικά αποθέματα που ήταν αποτέλεσμα της μηνιαίας ή ετήσιας εισφοράς των μελών"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη